حکم انضباطی قهرمان پرتاب دیسک بازی‌های آسیایی هانگژو در حالی صادر شده که فدراسیون دوومیدانی هنوز در این باره اطلاع‌رسانی نکرده است.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، نزدیک به دو هفته قبل بود که حسین رسولی قهرمان پرتاب دیسک کشورمان در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو پس از انتقاداتی که نسبت به عملکرد فدراسیون دوومیدانی داشت، ویدئویی از خودش در فضای مجازی منتشر کرد و در آن مدعی شد که این فدراسیون اجازه ورودش به مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب را نمی‌دهد؛ موضوعی که یکی از پرحاشیه‌ترین خبرهایی بود که در طول این مدت در رسانه‌ها منتشر شد و حتی واکنش احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان را به دنبال داشت. (اینجا بخوانید)

به هر شکل ممکن، کمیته انضباطی فدراسیون دوومیدانی که جلسه‌ای که در همان روزهای نخست این اتفاق برگزار کرده بود، حکم را خود را صادر و از طریق پدر حسین رسولی به این ورزشکار ابلاغ کرد. این در حالی بود که این حکم هنوز رسانه‌ای نشده و به گفته دبیر کمیته انضباطی، پس از درخواست تجدید نظر رسولی و بررسی مجدد، رسانه‌ای می‌شود.

محمدحسین پرکره در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در این باره اظهار داشت: حکم اولیه مربوط به رسولی صادر شده است، اما با توجه به اینکه رسولی الان به لحاظ روحی و روانی نیاز به این دارد که به تمریناتش برسد، فدراسیون صلاح ندانسته که فعلاً این رأی را اعلام کند. البته رأی به ورزشکار ابلاغ شده، اما صلاح بر آن نبود که الان منتشر شود؛ چون دوست داریم که بر روی تمریناتش تمرکز کند. او یک فرد احساسی است و دوست نداریم فعلاً درگیر این مسائل شود.

وی در پاسخ به این سوال که «آیا رسولی همچنان قادر به انجام تمریناتش در ورزشگاه آفتاب انقلاب نیست؟» گفت: درخصوص اجازه ورود به آفتاب انقلاب، باید بگویم که این مجموعه تبدیل به یک کمپ شده که رعایت اخلاق حرفه‌ای و پهلوانی در آن خیلی دخیل است. این مجموعه در اختیار تیم ملی قرار گرفته است، در حالی که پیش از این، مجموعه در اختیار عموم مردم و ورزشکاران قرار داشت و به صورت عام مورد استفاده قرار می‌گرفت. به هر صورت الان در اختیار تیم ملی قرار گرفته، منتها یک‌سری آیین‌نامه‌ها وجود دارد که مربوط به رعایت قوانین حرفه‌ای ورزش است. مانند خوابیدن در ساعت مقرر و به همراه نداشتن تلفن همراه و ... تا بدین ترتیب همه تمرکز خود را روی ورزش بگذارند. کسانی که این قوانین را رعایت کنند، می‌توانند از مجموعه استفاده کنند. به این راه هم بگویم که رعایت نکردن قوانین، تخلف نیست، اما اگر رعایت نشود، می‌توانند از سایر امکانات فدراسیون استفاده کنند.

پرکره در واکنش به اینکه فدراسیون فضای اختصاصی دیگری در اختیار ندارد تا ورزشکاران به ویژه در پرتاب دیسک از آنها بهره‌مند شوند، عنوان کرد: تقریباً در همه ورزشگاه‌های در تهران و سایر شهرها این فضا هست و در پایتخت نیز حداقل ورزشگاه شیرودی قابل استفاده است و در این رشته می‌توانند تمرین کنند. به هر حال فارغ از این، رعایت اخلاق پهلوانی و حرفه‌ای در اهمیت موضوع قرار دارد و برای ما در اولویت است. همانطور که می‌دانید، ورزش در جمهوری اسلامی کمی متفاوت‌تر از سایر کشورهاست، به‌طوریکه اخلاق حرفه‌ای و رعایت مقررات و قوانینی که به دیگران صدمه نزند و ... برای ما اهمیت زیادی دارد و هر کسی که این قوانین و چارچوب‌ها را رعایت کند، می‌تواند از این امکانات استفاده کند و هر کسی هم که رعایت نکند، تا زمانی که بتواند خودش را با شرایط سازگار کند، باید از سایر امکانات و اماکن استفاده کند.

دبیر کمیته انضباطی در پاسخ به این سوال که «با این تفاسیر، رسولی تا صدور حکم نمی‌تواند استفاده کند؟» گفت: حکم ابلاغ شده و در اختیار ورزشکار است. یک فرصت ۱۰ روزه برای اعتراض دارد، اما این مسئله ربطی به حضور او در کمپ ندارد، چون قسمتی از رأی ممکن است که جنبه بازدارندگی داشته باشد.

پرکره خاطرنشان کرد: این ورزشکاران سرمایه‌های کشور هستند و برایشان هزینه‌های زیادی هم شده است. مقام معظم رهبری هم نگاه ویژه‌ای به دوومیدانی دارند؛ مخصوصاً در سخنرانی اخیرشان که به ورزش‌های همگانی اشاره کردند. من بارها با رسولی صحبت کردم و به همین دلیل هم رسانه‌ای نکردیم. اجازه بدهید به ثبات برسد و آرامش روانی را پیدا کند. اگر الان وارد فضای رسانه‌ای شود، رسولی تمرکزش را از دست می‌دهد و باید پاسخ بدهد. این را هم باید بگویم که رأی صادر شده کاملاً مفصل است.

وی گفت: این اشتباه در رسانه‌ها شده بود که طرح موضوع در کمیته انضباطی به دلیل مصاحبه‌های رسولی در رسانه‌ها بوده است، در صورتی که موضوع این نیست. در رسانه نام افرادی مطرح شد که رسولی مدعی بود نسبت به او کم‌کاری کرده‌اند. در واقع به این دلیل که از آن افراد سوال شود که چرا کم‌کاری کرده‌اند یا ...، آنها به جلسه دعوت شدند تا پاسخگوی این مسائل باشند و آن معضلات برطرف شوند. رسولی هم مدعی بود که برخی رسانه‌ها این موضوع را خودشان به متن منتشر شده اضافه کرده‌اند و لزوماً حرف او نبوده است. ما نیز «مته به خشخاش» نگذاشتیم و به اینکه واقعاً این حرف را زده یا نه، ورود نکردیم. برای کمیته انضباطی مهم بود که اگر شخصی کم‌کاری کرده، حتماً تنبیه شده یا تذکر لازم را دریافت کند. به هر صورت همه افرادی که رسولی از آنها نام برده بود، به جلسه کمیته انضباطی دعوت شدند.

پرکره تصریح کرد: برداشت من این است که رسولی به دنبال تمرکز است، زیرا به جز بازی‌های آسیایی، المپیک ۲۰۲۸ برای ما اهمیت بیشتری دارد و هر چه در آنجا پرچم ما بیشتر برافراشته شود و مدال‌های‌مان رنگارنگ‌تر باشد، آن قدرت جمهوری اسلامی به رخ کشیده می‌شود. به همین دلیل هم با توجه به این که رأی ابلاغ شده و خودِ رسولی هم رسانه‌ای نکرده، احتمال می‌دهم که این رأی را پذیرفته و تمکین کرده است.

وی در پاسخ به اینکه آیا رسولی به حکم کمیته انضباطی اعتراض کرده یا نه؟ اظهار داشت: بله، او اعتراض کرده و در واقع درخواست تجدید نظر داده است. قرار شده لایحه‌ای نوشته شود که در آن، نگاه به بُعد رأفت اسلامی باشد. ضمن اینکه فدراسیون هم در این موضوع ورود نکرد. در واقع به جز کسانی که رسولی از آنها نام برد، مابقی افراد فدراسیون ورود نکردند و کمیته انضباطی به طور مستقل تصمیم گرفت. حتی احسان حدادی رئیس فدراسیون معتقد است که اگر رسولی روند حرفه‌ای و رعایت قوانین را داشته باشد، می‌تواند یکی از مدال‌آوران ما در المپیک بعدی باشد.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.