پستهای اینستاگرامی مهدی فنونیزاده و سپهر حیدری، بازیکنان سابق تیمهای فوتبال استقلال و پرسپولیس تهران، که با اهانت و تحقیر تیم فوتبال زنان همراه بود موجب واکنش شهروندان در رسانههای اجتماعی شد.
برخی کانالهای تلگرامی و حسابهای کاربری توییتر با انتشار تصاویر استوریهای اینستاگرام فنونیزاده و حیدری، ارجاع آنها به فوتبال و ورزش زنان برای تحقیر و توهین به یکدیگر را مورد انتقاد قرار دادند.
مهدی فنونیزاده در متنی که خطاب به حیدری منتشر کرده بود برای مقابله با او نوشت: «تو اندازه این صحبتها نیستی که بخوای درباره من اظهارنظر کنی، تو رو قرار بود ببرن فوتبال بانوان اشتباهی آوردن فوتبال آقایون...»
در مقابل نیز سپهر حیدری پاسخ داد «اتفاقا تویی که در حق هموطنانت نامردی میکنی باید بری تیم بانوان، فقط اگه رفتی تو رو خدا روسری سرت نزار که همه میگرخن...»
بلافاصله پس از انتشار این متنها از سوی دو بازیکن سابق باشگاههای فوتبال مطرح پایتخت، کاربران رسانههای اجتماعی آن را بازنشر داده و به کار بردن ادبیات جنسیتزده را نقد کردند.
پرتو جغتایی، عکاس روزنامهنگاری که در زمینه ورزش زنان فعالیت میکند، در صفحه توییترش به سابقه سالها عکاسی از دختران فوتبالیست اشاره کرد و از «محدودیتها و موانع» آنها برای موفقیت گفت.
جغتایی نوشت: «برای سپهر حیدری و فنونیزاده متاسفم و نمیدونم تا کی قراره شاهد این قبیل توهینهای جنسیتی باشیم؟»
کاربری به نام سحر نیز نوشته این بازیکنان زن بودن را به عنوان «فحش» تلقی میکنند و از «زنها برای تحقیر همدیگر استفاده میکنند».
خبرنگاری به نام رسول گلهبان اشاره کرد: «بهره جستن فنونیزاده و حیدری برای تحقیر یکدیگر از کلیدواژه فوتبال زنان واقعیتی است که جامعه فوتبالی زنان سالهاست با آن دست و پنجه نرم میکند.»
این کاربر در ادامه به بخشنامههای سازمان لیگ و هیاتهای استانی «مردانه» در منزوی کردن زنان اشاره کرده است.
کاربران همچنین خواستار عذرخواهی این بازیکنان فوتبال شدند.
پس از این واکنشها سپهر حیدری در یک استوری دیگر بدون عذرخواهی از زنان و ورزشکاران زن، نوشت که قصدش بیاحترامی نبوده است.
حیدری بازیکن فوتبال باشگاههای ذوبآهن اصفهان و مس کرمان بوده که سابقه بازی در تیم پرسپولیس تهران و قهرمانی در لیگ برتر با این تیم را دارد. فنونیزاده نیز سابقه بازی در تیمهای فجر سپاه، سایپا و پاس تهران را دارد که با تیم استقلال پایتخت به قهرمانی جام باشگاههای آسیا رسیده است.
انتقادها به رواج ادبیات جنسیتزده در میان ورزشکاران در شرایطی است که زنان با تصمیم مقامهای حکومت ایران همچنان از حضور در استادیوم و تماشای مسابقات فوتبال محروم هستند.