|
||||||
|
||||||
به گزارش خبرگزاری تسنیم، امین قربانی سرمربی سابق تیم ملی سابر کشورمان پس از مدتها سکوتش را شکست و درخصوص دلایل جداییاش، کمبودها، مشکلاتش با فدراسیون شمشیربازی و حواشی این رشته مطالبی را بیان کرد.
در اوج شرایط خوب یک سرمربی استعفا کردم!
امین قربانی در پاسخ به این سوال که چه عاملی باعث شد در آستانه کسب سهمیه المپیک استعفا بدهید؟ اظهار داشت: در ابتدا یک نکته بسیار مهم که میبایست بعد از این همه سکوت برجسته شود آن است که من در اوج شرایط خوب یک سرمربی استعفا دادم این مساوی است با زیر پا گذاشتن منافع شخصی. به هر حال بعد از این همه تلاش نتیجه زحمات یک سرمربی در مسابقاتی همچون المپیک به ثمر خواهد رسید.
وی تاکید کرد: اختلاف نظر در هر کاری ممکن است سازنده و گاهی نیز ممکن است بسیار مخرب و مانع پیشرفت تیم و منافع ملی باشد. به هر حال بر روی موضوعاتی اختلاف نظر بود که در این اواخر این اختلاف نظرها به دخالت در امور فنی تبدیل شده بود که اگر بخواهم مثالی از یکی از این دخالتها بزنم میتوان به بعد از نقره تیمی الجزایر که بر خلاف انتظار برخی از دوستان در فدراسیون به دست آمد اشاره کرد که به یکباره دور تیم سابر شلوغ شد و برخی از دوستان در فدراسیون به این فکر کردن که این نقره بدون هیچ تلاش و برنامه و کار فنی گروهی به دست آمده است.طوری که برای مسابقه بعد از الجزایر اسامی نفرات را خودشان مشخص کردند و حتی وقتی تیم در مسابقات انفرادی تونس بود بنده متوجه شدم که فردی بدون اطلاع من به عنوان یکی از اعضای کادر فنی اعزام شده است.
فدراسیون شمشیربازی به دنبال مربی خارجی به هر طریقی بود
سرمربی سابق تیم ملی سابر در پاسخ به این سوال که چرا تاکنون درخصوص این مشکلات سکوت کردهاید، گفت: قطعا پاسخ به این سوال با سوالات دیگر هم پوشانی خواهد داشت. نامه استعفای من زمانی نوشته شد که تا مسابقه بعدی تیم نزدیک به دو ماه فرصت وجود داشت، پس زمان مناسبی برای استعفا بود و بیان دلیل استعفای من قبل از المپیک کار سنجیدهای نبود.
وی افزود: البته باید این موضوع برای همه روشن شود که فدراسیون شمشیربازی از همان ابتدای شروع مدیریت جدید به دنبال مربی خارجی به هر طریقی برای تیم بود. نکته دیگر این بود که ما از قبل با مشکلات و کمبود امکانات نا آشنا نبودیم به طور مثال حتی در یکی از سفرها هزینه اعزام را خودم قبل از اعزام تامین کردم که خودش واقعا جای سوال دارد که یک تیم با شش نفر با ۱۲۰۰ یورو به یک کشور اروپایی چطوری میشود اعزام شود و حتی در کشوری که ترانزیت بودیم متوجه شدم حتی هتل هم رزرو نشده و من در زمان ورودمان به ایتالیا این موضوع را با مسئول این کار در فدراسیون برطرف کردم.
فدراسیون از استعفای من استقبال کرد
قربانی تاکید کرد: این مثال را زدم که بگویم از این دست کمبودها زیاد بوده است و به این شکل نبوده که به راحتی این استعفا شکل گرفته باشد. حالا زمان مناسبی است که پازلهای استعفای من در بهترین شرایط موجود عنوان شود. اگرعملکرد خوب (شامل دو مدال جام جهانی در یک فصل، دو مدال بازیهای آسیایی، طلای پاکدامن بعد از ۲۴ سال و نقره و برنز قهرمانی آسیا، در کنار به دست آوردن سهمیه المپیک) تیم را کنار بگذاریم، صحبت از مربی خارجی، دخالت در امور فنی، اختلاف نظرها، فراهم نکردن امکانات و کمبودهایی که خیلی آسان قابل حل بود را میتوان از دلایل اصلی استعفا نام برد. حال به نظر شما برآیند اقدام برای آوردن مربی خارجی و اختلاف نظر چیزی جز استعفا میشود؟ از استعفای من استقبال بسیار خوبی شد حتی بدون آن که تماسی از سوی رئیس فدراسیون با من گرفته شود و دلایل آن پرسیده شود.
بدون اطلاع من لیست نفرات اعزامی تغییر کرد
وی درباره مشکلات موجود در کادر فنی تیم سابر تصریح کرد: مگر میشود که سرمربی تیم خوب و حرفهای همچون ایران باشی و نخواهی کادر فنی خوبی داشته باشی؟ همیشه درخواست حضور کمک مربی، مربی ماساژور، بدنساز و حتی بازیکنان امید و جوانان را در مسابقات به فدراسیون داده بودم. حتی در جلسهای با حضور رئیس فدراسیون خواستههای خود را برای دوری از انتخابیهای داخلی و اعزام کادر و نفرات دیگر را اعلام کرده بودم و در همان روز موافقت هم شد و قرار شد حتی صورت جلسه هم بشود اما به یکباره کمتر از ۲۴ ساعت باز بدون اطلاع من لیست نفرات اعزامی تغییر کرد. این لیست به بهانه های مختلف از جمله نبود بودجه، خستگی نفرات، نتایج ضعیف احتمالی و ... تغییر کرد.
قربانی افزود: درباره کادر فنی هم موضوع به این شکل بود که از قرار گرفتن نفرات دیگر در کنار من جلوگیری میشد که یکی از اهدافم در اردوها دعوت از مربیان سازنده در اردوها بود، اما خب این اتفاق نمیافتاد و برای بازیهای آسیایی هم اعلام شد که یک سرپرست یا یک مربی بدون تغییر نامشان میتوانم انتخاب کنم،که بنده هم در نامه ای مکتوب طبیعتا در کنار خودم از یک کمک مربی میبایست استفاده میکردم تا یک سرپرست تا بتوانم در بهبود بهتر نکات فنی تصمیمات بهتری بگیرم.
نحوه ورود بازیکنان جدید به تیم هم به درستی مدیریت نمیشد
وی تصریح کرد: یکی از دغدغههای من اضافه شدن بازیکنان امید و جوانان در کنار نفرات اصلی بود و سعی میکردم از انتخابیهای داخلی این بازیکنان با بازیکنان اصلی خودداری کنم و آنها در مسابقات بین المللی محک بزنم اما نحوه ورود این بازیکنان به تیم هم به درستی مدیریت نمیشد که در برههای به بنده اعلام میشد که فلان بازیکن را اضافه کنیم و هزینه سفرش را خودش میدهد شاید آن بازیکن مورد تایید بنده هم بوده باشد اما به این شکل حضور در مسابقه و پرداخت هزینهها مخالف بودم چون ممکن بود بازیکن دیگری در همان سطح فنی نتواند هزینههای خود را بپردازد و وظیفه یک فدراسیون آن است که هزینههای مالی را برای تیمش تقبل کند آن هم در شرایط نزدیک به مسابقات کسب سهمیه المپیک.
قربانی در مورد یک دست نبودن تیم سابر گفت: قطعا در یک خانواده همه اعضای آن مانند انگشتان یک دست شبیه به یکدیگر نیستند. بازیکنانی همچون علی پاکدامن از نظر فنی و رنکینگی که داشت طبیعتا اختلافش با سایرین مشخص بود اما با توجه به اینکه تمام هدف ما در کسب سهمیه المپیک در بخش تیمی بود این بالا و پایین بودنها کاملا مشخص بود که دلایل فنی و روانی خاص خودش را داشت.
با پاکدامن اختلافی نداشتم
وی درباره مسائلی که در کمیته انضباطی پیش آمد و اختلافش با پاکدامن تصریح کرد: علی پاکدامن بازیکن بسیار فنی، تلاشگر، صاحب سبک و عنوان دار در دنیا است که عملکرد او در این چند ساله کاملا واضح و تحسین برانگیز است. هیچ گاه اختلاف خاصی با پاکدامن نداشتهام. به هر حال هر مدیریتی ابزار خاص خودش را میخواهد. درخواست من برای برگزار شدن کمیته انضباطی که هیچگاه توسط فدراسیون انجام نشد در چارچوب آوردن نظم در داخل تیم با توجه به حواشی بیرونی بود که کم کم داشت به درون تیم آسیب میزد و صرفا شامل یک نفر نبود.
قربانی درخصوص عملکرد پاکدامن در المپیک پاریس خاطرنشان کرد: هر بازیکنی که پا در میدان المپیک میگذارد قطعا برای بهترین نتیجه وارد میشود. علی پاکدامن بازیکن بزرگی است که همه از او به واسطه افتخاراتش توقع بهترین نتیجه را دارند و زیر ذره بین هم همیشه بوده و هست که در این المپیک هم از جان مایه گذاشت اما نتوانست به حقش که حداقل یک مدال نقره بود برسد.
چرا تیم ایران بدون مربی بود؟
وی افزود: نکتهای که وجود دارد درباره صحبتهای اخیر پاکدامن در مورد کمپ فرانسه و شرایط او در المپیک بود که بهتر بود فدراسیون از قبل حرفهای کاپیتان تیم را به عنوان دلسوز گوش میداد تا این سرمایه ملی و نتیجه آن در المپیک به راحتی از بین نرود. سوال اینجاست که چطور میشود یک تیمی هم چون ایران که یکی از شانسهای مدال در المپیک بود بدون مربی بوده باشد. کمپ فرانسه از قبل نیز در برنامههای خود من بوده اما نه به این شکل. حتی علی پاکدامن که درخواست این اردو را داده بود، من با حضورش موافقت کرده بودم در جایی هم اعلام کردم که پاکدامن قصد دارد مربی خود را عوض کند که خودش به صراحت به تمام این شائبهها پاسخ داد و اعلام کرد هدفش استفاده از فضای تمرینی این کمپ است اما نه به این شکل و بدون برنامهریزی خاصی.
حسرت یک مدال المپیک برای کل جامعه شمشیربازی به جا ماند
قربانی در پاسخ به این سوال که شرایط تیم ملی شمشیربازی سابر و حاشیهها وضعیتی را به وجود آورده که انگار تیم عقبگرد کرده، نظر شما چیست، گفت: تیم ملی سابر در چند سال گذشته همیشه رو به پیشرفت بوده و تیمی که در یک فصل در دو مسابقه جام جهانی مدال میگیرد و در بسیاری از مسابقات جزو هشت تیم برتر بوده و در قهرمانی آسیا بعد ۲۴ سال طلا میگیرد و مدالهای دیگر، قطعا این انتظار میرود که در مسابقات المپیک هم بهترین نتیجه خود را بگیرد که متاسفانه برای این تیم در زمانی که شش ماه حدودا تیم بدون سرمربی بود هیچ برنامهای اتخاذ نشد و باز به نظرم این تیم میتوانست در المپیک با برنامه ریزیهای خوب از قبل توسط فدراسیون به مدال دست پیدا کند. متاسفانه به عقب برگشتیم و حسرت یک مدال المپیک برای کل جامعه شمشیربازی به جا ماند.
|
|
|