در صورتی که جانشین کی‌روش واجد شرایط مد نظر رئیس فدراسیون فوتبال و وزیر ورزش باشد، گزینه‌های محدودی وجود خواهد داشت، هرچند مربی خارجی هم هنوز شانس دارد.

در صورتی که جانشین کی‌روش واجد شرایط مد نظر رئیس فدراسیون فوتبال و وزیر ورزش باشد، گزینه‌های محدودی وجود خواهد داشت، هرچند مربی خارجی هم هنوز شانس دارد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، روند انتخاب سرمربی تیم ملی پس از حذف از مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، تاکنون تنها یک گام پیش رفته و تنها عدم انتخاب کارلوس کی‌روش به‌عنوان سرمربی جدید تیم ملی قطعی شده است.

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال روز جمعه به انتخاب یک سرمربی ایرانی به‌عنوان جانشین کی‌روش چراغ سبز نشان داد و در این باره گفت: «اگر به این نتیجه می‌رسیدیم که مزایای خارجی بهتر از داخلی است، آن را می‌پذیرفتیم، با این حال اگر گزینه داخلی باشد و عده‌ای به شرایط گزینه داخلی انتقاد کنند، از الآن می‌پذیریم. مطابق جمیع جهات به این نتیجه رسیدیم که این انتخاب (مربی ایرانی) بهتر است».

حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان نیز پیش‌تر دراین‌باره گفته بود: «گزینه‌های داخلی که مدیران فدراسیون فوتبال به آنها فکر می‌کنند، درگیر لیگ هستند و بازی‌های مهمی در نیم‌فصل دوم پیشِ‌رو دارند. اگر قرار باشد از مربیانِ فعال در لیگ برتر استفاده کنیم، باید رضایت باشگاهِ این مربی جلب شود». او همچنین گفته بود که «اگر از ما نظر و مشورت بخواهند، مربی ایرانی را پیشنهاد می‌دهیم».

در صورتی که قرار باشد سرمربی جدید تیم ملی در تیم‌های حاضر در لیگ برتر فعالیت نداشته باشد گزینه‌های اندکی واجد این دو شرط خواهند بود، در این صورت فدراسیون باید به فرهاد مجیدی، سرمربی تیم اتحاد کلبا روی بیاورد که البته با این باشگاه اماراتی قرارداد دارد، هرچند گفته می‌شود او گزینه‌ اصلی فدراسیون برای هدایت تیم امید است، این در شرایطی که حبیب کاشانی به‌عنوان مدیر تیم امید انتخاب شده است اما تاکنون حکم او از سوی فدراسیون صادر نشده است، طبیعی است که در این بین کاشانی هم گزینه‌های خودش را داشته باشد.

نکته‌ دیگری که شاید مورد نظر فدراسیون‌نشینان باشد، این است که آنها منتظر پایان لیگ برتر بمانند تا با گزینه خود توافق یا در میانه فصل رضایت یک باشگاه را جلب کنند که البته کار آسانی نیست، در این صورت می‌توان افرادی چون امیر قلعه‌نویی، یحیی گل‌محمدی و جواد نکونام را به فهرست گزینه‌های فدراسیون فوتبال اضافه کرد که با توجه به اعتبار و سوابق این مربیان، انتخاب یکی از این مربیان به‌عنوان سرمربی جدید تیم ملی محتمل‌تر است.

اگر سازمان لیگ همانند فصل گذشته بتواند لیگ برتر را در دهه اول خرداد به پایان برساند و پرونده جام حذفی در نیمه نخست این ماه بسته شود، فدراسیون فوتبال چهار ماه را برای انتخاب سرمربی از دست خواهد داد، در این میان، فیفادی ارزشمند ماه آینده (بازه‌ای که از ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ آغاز می‌شود و به‌مدت هشت روز ادامه دارد) از دست تیم ملی می‌رود و سرمربی جدید، فرصت کمتری برای دور هم جمع کردن ملی‌پوشان خواهد داشت، این در حالی است که سرمربیان عمده مدعیان اصلی قهرمانی آسیا یعنی استرالیا، ژاپن و عربستان سعودی مشخص شده‌اند و آنها با مربیانی وارد جام ملت‌های آسیا می‌شوند که ظرف سال‌های اخیر، شناخت کافی نسبت به این تیم‌ها پیدا کرده‌اند. انتخاب کارلوس کی‌روش به‌عنوان سرمربی جدید قطر به مراحل نهایی خود رسیده است و می‌توان گفت از میان داعیه‌داران آسیا، تنها وضعیت نیمکت کره جنوبی همانند ایران مبهم است.

کنفدراسیون فوتبال آسیا هنوز زمان دقیق برگزاری جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ را به‌صورت رسمی مشخص نکرده است، اما سخنگوی AFC پیش‌تر بهمن سال آینده را به‌عنوان تاریخ این رقابت‌ها اعلام کرده بود. در صورت انتخاب سرمربی تیم ملی در خرداد ۱۴۰۲، جانشین کی‌روش هشت ماه برای آماده‌سازی ملی‌پوشان در راستای موفقیت در مسابقات قاره‌ای پیشِ‌رو دارد که قابل مقایسه با زمانی نیست که گراهام آرنولد، هاجیمه موریاسو و اروی رنار با تیم‌های خودشان پشت‌سر گذاشته‌اند، با این حال این احتمال وجود دارد که در صورت فراهم شدن شرایط، فدراسیون فوتبال به‌سمت انتخاب سرمربی خارجی برود. اگر گزینه خوب خارجی وجود داشته باشد و فدراسیون مشکلی برای پرداخت پول مربی خارجی و بند دردسرساز و معروف نداشته باشد، به‌سمت مربی خارجی خواهد رفت. بند مربوط به مربیان و بازیکنان خارجی مربوط به پرداخت پول آنها می‌شود و در صورتی که فدراسیون نتواند دو ماه پول مربی خارجی را بدهد آن مربی می‌تواند قراردادش را فسخ و از فدراسیون شکایت کند.

باید دید در نهایت جمع‌بندی نهایی فدراسیون چه خواهد بود.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.