کارشناس فوتبال کشورمان ضمن تحلیل شرایط سه تیم‌ بالای جدول لیگ توضیحاتی در خصوص وضعیت حرفه‌ای سازی باشگاه‌های ایرانی ارائه کرد.

کارشناس فوتبال کشورمان ضمن تحلیل شرایط سه تیم‌ بالای جدول لیگ توضیحاتی در خصوص وضعیت حرفه‌ای سازی باشگاه‌های ایرانی ارائه کرد. مجید جلالی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم در خصوص تساوی پرسپولیس مقابل پدیده در هفته چهاردهم لیگ برتر و انتقادات مطرح شده اظهار داشت: یک قاعده کلی وجود دارد که شما هیچ تیمی را پیدا نمی‌کنید که تمام فصل در اوج باشد. یکسری نوسانات همیشه وجود دارد. تیم‌هایی می‌توانند موفق باشند که زمانی که در سرآشیبی و نزول هستند، آرامش درونی و بیرونی خود را حفظ کنند.

وی افزود: اگر به موفقیت‌های پرسپولیس در پنج سال گذشته برگردید، این قاعده را همیشه داشته است. مثلاً روزی که پرسپولیس در فینال آسیا شکست خورد، نیم ساعت هواداران برایش دست زدند و همان باعث شد که پس از آن سه سال دیگر به صورت متوالی قهرمانی‌شان را ادامه دهند. این یک قانون نانوشته ولی بسیار مهم است. تیم‌های بزرگ دنیا هم می‌بازند. پرسپولیس مقابل پدیده خوب بازی نکرد، ولی این یک اتفاق غیر طبیعی نیست و در فوتبال رخ می‌دهد.

جلالی درباره روند خوب استقلال در هفته‌های اخیر تصریح کرد: روند استقلال از نظر نتیجه‌گیری ایده‌آل است. خیلی خیلی مهم است که راندمان یک تیم در لیگ بالاتر از دو امتیاز برای هر بازی باشد. استقلال به چنین موفقیتی دست پیدا کرده که خیلی مهم است. این تیم از نظر نتیجه‌گیری کاری فوق‌العاده انجام داده است.

وی درباره انتقاداتی که نسبت به سبک بازی و عدم شادابی استقلال در هفته‌های گذشته مطرح شده، گفت: من هم این را قبول دارم ولی یک موضوع مهم وجود دارد؛ بعد از سال‌ها اولویتی که برای استقلال مهم است، خوب بازی کردن نیست. چیزی که این تیم به آن نیاز دارد تا از زیر فشار خارج شود، این است که یک جام بگیرد. بعد از آن می‌توانند بگویند که علاوه بر جام می‌خواهیم فوتبال خوبی بازی کنیم. کسانی که انتقاد می‌کنند درست می‌گویند، اما اولویت برای استقلال نتیجه‌گیری و کسب جام است.

جلالی در ادامه گفت‌و‌گو با تسنیم در رابطه با شرایط سپاهان و عملکرد این تیم نیز عنوان کرد: سپاهان واقعاً از نظر بازیکن، تقسیم‌بندی پست‌ها و پازلی که در اختیار دارد بی‌نقص است و اینکه چرا چند هفته نمی‌تواند نتیجه بگیرد حتما دلایلی دارد. چیزی که من از بازی سپاهان دیدم این است که آنها کاملاً سعی می‌کنند براساس یک برنامه طراحی شده و کلیشه‌ای بازی کنند. اگر سپاهان کمی فرصت خلاقیت به نفراتش بدهد می‌تواند خیلی بهتر از این باشد اما چیزی که ما می‌بینیم بازیکنان سپاهان خیلی خودشان را در قالب طراحی شده تیم می‌آورند.

وی در در رابطه با کیفیت فنی لیگ بیست‌و‌یکم یادآور شد: اگر صرفاً بخواهیم در مورد کیفیت فنی لیگ صحبت کنیم، نمی‌توانیم بگوییم کیفیت راضی کننده است. به هر حال اغلب تیم‌ها مشکل دارند. شاید فقط پنج، شش تیم مشکلی نداشته باشند ولی بقیه مشکلات اساسی و بنیادی دارند. اینها روی کیفیت تیم‌ها تأثیر می‌گذارد. شما فکر می‌کنید چند مربی در لیگ صرفاً به داخل زمین و کیفیت تیم‌شان فکر می‌کنند؟ اگر کیفیت می‌خواهید باید فضایی ایجاد کنید که مربیان فقط به کیفیت فکر کنند. اکنون تنها دو سه مربی اینطور هستند و بقیه مجبورند بیشتر انرژی را روی کنترل حاشیه‌ها و مسائل دیگر تیم بگذارند. همه هم انتظار دارند تمام مشکلات را مربی حل کند. در این حالت نمی‌توانیم انتظار کیفیت داشته باشیم. کیفیت در نیم‌فصل اول خیلی بالا نبود و این موضوع بیشتر در فاز تهاجمی تیم‌ها نمایان بود.

«در نهایت پس از سال‌ها که تیم‌های ایرانی با مشکلات فراوانی برای حرفه‌ای سازی‌ مواجه بودند، AFC باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس را از لیگ قهرمانان آسیا حذف کرد و این موضوع می‌تواند برای این دو تیم تبعاتی داشته باشد». جلالی در واکنش به طرح این موضوع به تسنیم گفت: سال‌های سال است که با این مشکل مواجه هستیم و در تمام این سال‌ها AFC با ما مدارا کرده است. آنها هم دوست ندارند پُرهوادارترین تیم‌های آسیا را کنار بگذارند، اما بعضی‌ فکر می‌کنند می‌شود برای همیشه AFC را فریب داد. خیلی مطمئن می‌گویم، هیچ کدام از مدیران سابق این دو باشگاه و وزرای ورزش قبل هم مقصر نیستند، همه آنها تلاش خودشان را کردند تا موضوع حرفه‌ای سازی حل شود، اما ما در فوتبال‌مان موضوعاتی داریم که دست مدیران ورزشی نیست. ساختارهایی داریم که باید روی آن تجدید نظر شود.

وی گفت: خصوصی شدن اصلاً دست مدیران ورزشی نیست. یکسری قوانین داریم که بالادستی است و نوعی طراحی شده که فوتبال ما هیچ وقت نمی‌‌تواند خصوصی شود. همه هم این را می‌دانیم، فقط بی‌جهت به جان هم می‌افتیم. الکی هم می‌گوییم تقصیر فلان مدیر یا فلان شخص است. باید بخشی از مدیریت کلان بنشیند و در مورد این موضوع فکر و تکلیف را مشخص کنند. تا زمانی که آنها این کار را انجام ندهند از دست مدیران میانی چیزی بر نمی‌آید مگر اینکه مثل چند ساله قبل دوباره راه‌هایی برویم و فکر کنیم صوری می‌توانیم بگوییم فوتبال‌مان خصوصی شده که بعید می‌دانم AFC این‌بار زیر بار برود.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.