داور بین‌المللی سابق فوتبال ایران گفت: استرس‌های روحی و روانی زیادی را تحمل کردم اما اکنون می‌گویم که خوشحالم که دیگر در فوتبال نیستم و داوری ارزشش را نداشت.

به گزارش خبرگزاری فارس، محسن ترکی فصل گذشته به طور رسمی از دنیای داوری خداحافظی کرد. او داوری بود که رکورددار قضاوت در دربی پایتخت است و در عرصه بین‌المللی هم در بازی‌های مهم زیادی قضاوت کرده و در جام ملت‌های آسیا هم سوت زد، از ترکی مدتی است که هیچ خبری در دنیای فوتبال دیده نمی‌شود.

خبرگزاری فارس، با محسن ترکی‌گفت‌وگویی به شرح زیر انجام داد:

فارس: خبری از شما در دنیای فوتبال نیست؟

اینطوری راحت‌تر هستم خیلی به من خوش می‌گذرد. از وقتی فضای فوتبال را کنار گذاشته‌ام و استراحت می‌کنم تازه می‌فهمم که داوری فوتبال نمی‌ارزید که عمر و زندگی‌ام را صرف آن کنم و آن همه فشار و استرس را تحمل کنم. واقعا زندگی ارزشش را نداشت که همه چیزم را پای داوری بگذارم.

فارس: شما سال‌ها در داوری فوتبال حضور داشتید،‌ دلتان برایش تنگ نشده است؟

من ۲۸ سال در داوری فوتبال بودم، فشارها و استرس‌های روحی و روانی زیادی را تحمل کردم اما اکنون می‌گویم که خوشحالم که دیگر در فوتبال نیستم، متاسفم که باید بگویم در این کشور برای کارت ارزشی قائل نمی‌شوند، من چنین حسی را پیدا کردم. بحث من کار خوب و بد نیست ظاهرا اصلا برای کار شما ارزش قائل نمی‌شوند.

فارس: خیلی تفکر تلخ و ناامیدانه‌ای پیدا کرده‌اید؟

متاسفانه به این نتیجه رسیده‌ام و خوشحالم که ۵-۴ سال دیگر وقتم را در داوری نگذاشتم برخی به من می‌گویند خیلی زود از داوری کنار رفتی اما اکنون واقعا خوشحالم که از دنیای داوری دور شده‌ام، ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است.

فارس: شما رکورددار قضاوت در دربی پایتخت بودید؟

۷-۶ ماه است که از هیاهوی فوتبال دور هستم البته تمرینات بدنی‌ام را انجام می‌دهم و آمادگی بدنی‌ام را حفظ کرده‌ام.

فارس: با دوستانتان در داوری هم تماس ندارید؟

برخی از داوران با من تماس می‌گیرند و حتی سوالاتی در مورد داوری دارند که من به صورت خصوصی به آنها می‌گویم.

فارس: به غیر از ورزش به چه کاری مشغول هستید؟

من در مقطع دکتری مدیریت ورزشی تحصیل کرده‌ام و اکنون باید رساله دکتری مدیریتم را تکمیل کنم.

فارس: خیلی از داوران از رفتن شما ناراحت هستند؟

من هیچ وقت در داوری برای خودم چیزی نخواستم اگر حرفی زده‌ام و با مسئولان صحبتی کرده‌ام فقط برای این بوده که به جامعه داوری توجه بیشتری شود و از حق داوران دفاع کرده‌ام. برخی از داوران وقتی با من صحبت می‌کنند می‌گویند بعد از رفتن شما داوران یتیم شده‌اند و کسی نیست که دیگر از حق آنها دفاع کند. البته مسئولان همیشه به من لطف داشتند و حتی گاهی اوقات وقتی حوصله داوری هم داشتم با من همراهی می‌کردند. من همیشه مدافع حقوق تمام داوران بودم.

فارس: دستمزدهای داوری بسیار پایین و کم است؟

بله، همینطور است اکنون که چند روزی است که دوباره دستمزد داوران رسانه‌ای شده وقتی مردم من را در کوچه و خیابان می‌بینند باورشان نمی‌شود که داوران چنین حقوق پایینی دارند که من به آنها می‌گویم تازه از این دستمزد ۷۰۰ هزار تومانی ۱۰ درصد هم مالیات کم می‌شود. برخی از بیرون نگاه می‌کنند و فکر می‌کنند ما داوران هم مثل برخی دیگر از بخش‌های فوتبال خیلی پولدار هستیم. در حالی که اصلا اینگونه نیست؛ متاسفانه حتی ارزش معنوی کار شما هم به عنوان داور مورد توجه قرار نمی‌گیرد. تازه من داور خوبی بودم خیلی از داوران با شکل‌های بدی از داوری کنار رفتند محسن ترکی نمونه خوب داوری است که اکنون چنین حس و حالی پیدا کرده است.

فارس: چرا حاضر نشدید به عنوان مدرس داوری فعالیت کنید؟

فضای ذهنی من اکنون به گونه‌ای است که نمی‌توانم خودم را راضی به بازگشت به داوری و فوتبال کنم. حتی کامرانی‌فر از من خواست که برای تدریس کلاس داوری در ابتدای فصل بیایم که حاضر نشدم این کار را بکنم.حتی برای شرکت در کلاس‌های بین‌المللی مدرسی داوری هم نتوانستم خودم را قانع کنم شاید در آینده فضای ذهنی‌ام تغییر کرد.

فارس: شما چندین بار به عنوان داور برتر فصل انتخاب شدید؟

بیش از ۵ بار به عنوان داور برتر انتخاب شدم البته اکنون چند سالی است که اسپانسر داوری مراسم خوبی برای داوران و تقدیر از داوران برتر برگزار می‌‌کند اما در گذشته اینگونه نبودو و در همان کلاس داوری اعلام می‌شد که برترین داور فصل چه کسی است و نفر دوم و سوم چه کسانی هستند. حتی یکبار یادم می‌آید جلال مرادیه عنوان داور برتر انتخاب شد که یک سوت طلایی که از چوب ساخته شده بود و رنگ طلایی به او داده بودند را اهدا کردند.

فارس: چقدر از داوری فوتبال درآمد داشتید؟

در فدراسیون فوتبال حساب بانکی داشتیم که دستمزد داوری را به آن واریز می‌کردند اما این پول اصلا به قدری نبود که بتوانیم روی آن حساب کنیم. میزان دستمزدهای داوران خنده‌دار است نمی‌توان با پول داوری زندگی کرد. شما پرکارترین داور فصل را اگر شاخص بگیرید او ۱۵ بازی را در یک فصل قضاوت می‌‌کند که باید عدد ۱۵ را ضربدر ۶۰۰ هزار تومان دستمزد هر مسابقه کنید چه رقمی می‌شود؟!

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.