رئیس فدراسیون جهانی ورزش‌های زورخانه‌ای اعلام کرد که کشتی پهلوانی نباید زیر نظر اتحادیه جهانی کشتی قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، محسن مهرعلیزاده در نشست خبری دومین دوره مسابقات جهانی ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی که قرار است در اندونزی برگزار شود، ضمن تبریک هفته دفاع مقدس و تجلیل از شهدای جنگ تحمیلی گفت: قبل از هر چیز باید از سابقه فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای بگویم که ما سال ۸۳ و با حضور ۲۲ کشور فدراسیون را ثبت کردیم. هدف‌مان هم جدا از ساختن بدن که در زورخانه به‌خوبی ساخته می‌شود، ساختن روح، فرهنگ و مرام پهلوانی است. ما این ورزش را در دنیا مطرح کردیم و اکنون ۸۴ کشور عضو فدراسیون جهانی ورزش‌های زورخانه‌ای هستند و این ورزش را می‌شناسند. در حالی که همان سال ۸۳ هم خیلی‌ها در داخل کشور در حال فراموشی زورخانه بودند.

وی با بیان اینکه آموزش به ورزشکاران، مربیان و مرشدان در خیلی از کشورها داده شده و بسیاری از کشورها فدراسیون ملی زورخانه‌ای دارند، افزود: ما هر دو سال یک بار مسابقات قاره‌ای برگزار می‌کنیم و متناسب با زمان و بودجه‌ای که داریم، سعی کردیم هر یک یا دو سال جام جهانی برگزار کرده و در برنامه داریم هر چهار سال هم مسابقات قهرمانی جهان را برگزار کنیم. البته اولین دوره مسابقات قهرمانی جهان هشت سال پیش در بوسان کره‌جنوبی برگزار شد و این بار دومین دوره را در جاکارتای اندونزی و با حضور ۴۶ کشور برگزار خواهیم کرد.

رئیس فدراسیون جهانی ورزش‌های زورخانه‌ای خاطرنشان کرد: دلیل اینکه همه کشورها نمی‌توانند در مسابقات شرکت کنند، هزینه بالا و دوری مسیر است که باید صرفه‌جویی می‌کردیم. در این دوره از مسابقات ۱۸ کشور با تیم کامل زورخانه‌ای شرکت می‌کنند و ۲۲ کشور هم تیم کشتی پهلوانی خواهند داشت. مجموع این کشورها ۴۰ کشور می‌شود و ۶ کشور هم برای حضور در جلسه مجمع عمومی به اندونزی می‌آیند. ۲۳۹ نفر از سایر کشورها و ۲۰ نفر هم از کشور اندونزی در جلسه مجمع خواهند بود. در خصوص تفاوت مسابقات قهرمانی جهان این دوره با دوره قبلی هم باید بگویم در بوسان ۱۱ کشور با تیم زورخانه‌ای شرکت کردند و هفت کشور هم در کشتی پهلوانی حاضر بودند و جمعاً ۱۸ کشور در آن دوره شرکت کردند.

مهرعلیزاده در خصوص وضعیت تیم ایران برای حضور در این مسابقات گفت: تیم ایران با ۱۰ نفر به مسابقات می‌آید که شامل یک سرپرست، یک مربی، یک مرشد، دو کشتی‌گیر سنگین وزن و پنج نفر ورزشکار زورخانه هستند که سه نفر از ورزشکاران زورخانه به تیم کشتی اضافه می‌شوند. تیم کشتی زورخانه هم متشکل از پنج نفر است که معمولاً باید سه نفر از تیم زورخانه به تیم کشتی بیایند. به این دلیل که رسم کشتی پهلوانی خارج شدن کشتی‌گیر از گود زورخانه است. به این دلیل که کشتی‌گیر باید به لحاظ جسمی و فکری برای پهلوانی آماده شود.

وی درباره تیم‌های شرکت‌کننده در این دوره از مسابقات اعلام کرد: از قاره آسیا ۱۰ تیم کامل زورخانه و هفت تیم کشتی پهلوانی، از قاره آفریقا سه تیم کامل زورخانه‌ای و چهار تیم کشتی پهلوانی حضور خواهند داشت، از قاره اروپا چهار تیم کامل زورخانه‌ای و هفت تیم کشتی پهلوانی، از قاره آمریکا فقط تیم آمریکا در مسابقات کشتی پهلوانی حاضر خواهد بود و از آمریکای جنوبی هم یک کشور با تیم زورخانه‌ای و هشت کشور با تیم کشتی پهلوانی وارد مسابقات می‌شوند. البته فرانسه هم از اروپا درخواست کرده در مسابقات حضور داشته باشد.

رئیس فدراسیون جهانی ورزش‌های زورخانه‌ای درباره فعالیت‌های این فدراسیون برای المپیکی شدن کشتی پهلوانی و اینکه آیا تلاش‌های اتحادیه جهانی کشتی برای جایگزینی یکی از کشتی‌های سنتی به جای کشتی آزاد در المپیک تداخلی با این قضیه دارد یا نه، گفت: خیر، تداخلی وجود ندارد. فدراسیون کشتی ما به تشخیص وزارت ورزش یا کمیته ملی المپیک برای حمایت از کشتی پهلوانی این رشته را به اتحادیه جهانی کشتی معرفی کرده و وظایف فدراسیون زورخانه‌ای چیز دیگری است، البته هم فدراسیون ما و هم فدراسیون کشتی برای پررنگ کردن کشتی پهلوانی فعال هستند با این حال چون فدراسیون ما به‌صورت جهانی تأسیس شده، برای کشتی پهلوانی هم خودمان تلاش می‌کنیم تا کار را پیش ببریم و اگر اتحادیه جهانی کشتی کمکی می‌تواند انجام دهد، خوشحال می‌شویم. کشتی پهلوانی رشته‌ای متعلق به ایران است که بالغ بر دو هزار سال سابقه دارد و اکنون هم اعتبار و سابقه جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

مهرعلیزاده ادامه داد: نمی‌دانم ریشه این اتفاقات کجاست و چه کسانی در حال تلاش هستند تا کشتی پهلوانی را از چنگ ایران در بیاورند، اما اراده جمهوری اسلامی از سال ۸۳ که فدراسیون جهانی را تأسیس کرد این بوده که کشتی پهلوانی را به دنیا معرفی کنیم. اگر کمکی صورت بگیرد خوشحال می‌شویم، اما اگر تداخلی وجود داشته باشد، کار را جدا خواهیم کرد.

وی در واکنش به این مسئله که IOC فدراسیون زورخانه‌ای را به رسمیت نمی‌شناسد، در حالی که فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی که به‌تازگی زیر نظر اتحادیه جهانی کشتی تأسیس شده و علیرضا رضایی نیز سرپرست آن است، توسط IOC به رسمیت شناخته شده، گفت: قرار نیست IOC ما را به رسمیت بشناسد بلکه آنها باید فدراسیون‌های ملی را به رسمیت بشناسند. ما خودمان فدراسیون جهانی هستیم که فدراسیون‌های ملی زیر نظر ما کار می‌کنند و آنها از طریق کمیته ملی المپیک کشورشان با شورای المپیک قاره‌ها در تماس هستند. خیلی از فدراسیون‌های ملی ما توسط شورای المپیک قاره‌ها تأییدیه گرفته‌اند و فدراسیون بین‌المللی ما نیز خودش را در مرکز ثبت جهانی که مقر آن در سوئیس است، ثبت کرده است. فدراسیون زورخانه‌ای در یونسکو هم به ثبت رسیده و مشکلی وجود ندارد.

رئیس فدراسیون جهانی ورزش‌های زورخانه‌ای خاطرنشان کرد: هیچ فدراسیون جهانی نیاز به تأیید IOC ندارد بلکه اگر رشته‌ای بخواهد المپیکی شود پس از توسعه یافتن و به حدنصاب رسیدن اعضا، زیاد شدن سابقه و اجرای قوانینی مانند شرکت بانوان در آن رشته اجرای قانون آنتی دوپینگ و ... می‌تواند برای حضور در المپیک درخواست بدهد و این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد، این فرآیند هم نیاز به زمان دارد و ما نمی‌توانیم زمانی برای این کار مشخص کنیم، همان‌طور که رشته‌ای مانند جودو پس از ۸۰ سال وارد المپیک شد یا کاراته که پس از این همه فعالیت به‌صورت موقت وارد المپیک شده است. در حالی که ما فعالیت رسمی‌مان را از سال ۲۰۰۷ آغاز کرده‌‌ایم، فدراسیون جهانی ورزش‌های زورخانه‌ای نیز با اساسنامه‌ای که دارد مرکز آن همیشه باید در تهران بوده و رئیس آن به‌همراه مدیر فنی همیشه باید ایرانی باشد تا این رشته اصیل ایرانی از دست ما خارج نشود. ممکن است برخی دشمن‌ها یا دوست‌های نادان برای چنین کاری تلاش کنند، اما ما نباید اجازه دهیم کشتی پهلوانی از ایران خارج شود.

مهرعلیزاده با بیان اینکه هدف‌گذاری برای المپیکی شدن رشته کشتی پهلوانی صورت گرفته است، یادآور شد: اتحادیه جهانی کشتی مرجعی نیست که بخواهد در خصوص کشتی پهلوانی تصمیم بگیرد، آنها اتحادیه‌ای مانند فدراسیون جهانی ما هستند و به طور مثال فدراسیون جهانی والیبال نمی‌تواند خودش به صورت جداگانه مسابقات فوتبال برگزار کند که اگر این کار صورت بگیرد تخلف است. اکنون اتحادیه جهانی کشتی برای اینکه مقابل برخی مزاحمت‌ها را بگیرد تا سایر رشته‌های کشتی به کار این اتحادیه آسیبی نرسانند کمیته‌ای را تشکیل داده که کشتی‌های سنتی دنیا را عضو آن کمیته کرده و به طور مثال صدها کشتی سنتی دنیا را به صف کرده تا یکی از آنها جایگزین کشتی آزاد شود. از کجا معلوم که کشتی پهلوانی جایگزین شود و شاید آنها خواستند کشتی سوما را جایگزین کنند. ما نباید خودمان با دست خودمان کشتی با اصالت‌مان را به داخل کیسه‌ای بیاندازیم که کشتی‌های محلی آفریقایی و سایر قاره‌ها هم عضو آن هستند. کشتی ما و جمهوری اسلامی روی کشتی پهلوانی حرف دارد و به خاطر همین برای این کار هزینه کرده است.

وی ادامه داد: المپیکی شدن ما هم بستگی به زمان و فرایند آن دارد و ممکن است ۳۰ تا ۴۰ سال طول بکشد همانطور که تکواندو ۶۳ سال طول کشید تا المپیکی شود. البته لابی‌های بین‌المللی هم بسیار اثرگذار است. به اعتقاد ما کشتی پهلوانی اولین کشتی دنیا بوده و سایر کشتی‌ها برگرفته از این رشته اصیل ایرانی است. ما باید بایستیم تا ما را قبول کنند و این را از درون زورخانه یاد گرفته‌ایم. اصلا اصل ورزش زورخانه این بوده که کشتی‌گیر از داخل زورخانه خارج شود اما یکسری دوستان رفته‌اند و خودشان را داخل کیسه انداخته‌اند.

رئیس فدراسیون جهانی ورزش‌های زورخانه‌ای در خصوص اینکه چرا در این خصوص فدراسیون کشتی را توجیه نکرده‌اند تا این رشته اصیل ایرانی از دست ایران خارج نشود‌، گفت: من یک بار با رسول خادم مفصل صحبت کردم، او جوان فهمیده‌ای است و با فکر کار می‌کند اگر اکنون هم کشتی پهلوانی را به این کمیته معرفی کرده‌اند، ابلاغی است که از مقام بالاتر‌شان گرفته‌اند و به خاطر همین این کار را انجام داده‌اند. با این حال ما به صورت منظم مسابقات کشتی پهلوانی‌مان را برگزار می‌کنیم و با مجامع بین‌المللی نیز لابی‌هایی داریم.

مهرعلیزاده با بیان اینکه کنفدراسیون‌های قاره‌ای پس از تشکیل شدن رسمیت پیداکرده‌اند درباره موضوع انتخابات فدراسیون جهانی و اینکه چرا فقط یک نفر در انتخابات شرکت کرده است، اظهار داشت:‌ تا الان فقط یک نفر ثبت‌نام کرده و ۱۱ روز برای ثبت‌نام فرصت باقی مانده است، کسانی که می‌توانند برای ریاست فدراسیون جهانی کاندیدا شوند با این رشته آشنایی کامل و انگیزه بالا دارند می‌توانند برای حضور در انتخابات ثبت‌نام کنند. این جاده صاف نیست و کسی که می‌خواهد در این فدراسیون کار کند باید علاقه‌مند باشد و در مجمع هم اعضا رای خواهند داد. ۴۶ کشوری که در مجمع حضور دارند و چون هزینه رفت و آمد بسیار سنگین بود سایر کشورها از ۸۴ کشور عضو نمایندگی خود را به اعضای حاضر داده‌اند.

وی در خصوص بحث درآمدزایی و بودجه فدراسیون جهانی زورخانه‌ای گفت: ما تاکنون تلاش زیادی کرده‌ایم و درآمدزایی ثابتی خارج از کمک دولت نداریم، طبیعی است ما مانند فوتبال، والیبال، کشتی و بسکتبال دیده نمی‌شویم که اسپانسر داشته باشیم اما با این حال کمک‌های مردمی داریم و بیش از ۷۰ درصد هزینه‌های ما توسط مردم و کمتر از ۳۰ درصد کمک‌های دولتی است. از سوی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک هم بودجه‌ای دریافت نمی‌کنیم و آنها ترجیح‌شان کمک کردن به فدراسیون ملی است، البته به نظرم وظیفه وزارت ورزش است که به فدراسیون جهانی کمک کند چرا که جمهوری اسلامی برای تبلیغ زورخانه و کشتی پهلوانی تلاش کرده و هزینه می‌دهد. ما از حق عضویت و ورودی مسابقات هم درآمدی نداریم چرا که هر نفر برای ورودی مسابقات ۱۰۰ دلار پرداخت می‌کند و حق عضویت هم ۱۵۰ دلار است که این مبالغ بسیار ناچیز است.

رئیس فدراسیون جهانی ورزش‌های زورخانه‌ای یادآور شد: ما به دلیل کسری بودجه به دنبال چند ده میلیون کمک بودیم که هنوز نتوانستیم کمکی دریافت کنیم و با این حال باز هم نیاز به کمک داریم ضمن اینکه باید بگویم اولین دوره مسابقات قاره آمریکای جنوبی در کشور پرو و شهر لیما برگزار خواهد شد و به زودی افتتاح اولین سالن کشتی پهلوانی در کشور تاجیکستان هم انجام خواهد شد. چند مسابقه هم در سال ۲۰۱۷ داریم که ششمین دوره مسابقات قاره آسیا در هند برگزار می‌شود و یک اسپانسر هندی ۲۰۰ هزار دلار بابت اسپانسری این مسابقات پرداخت کرده است. پنجمین دوره مسابقات اروپا نیز قرار است در کشور پرتغال برگزار شود.

به گزارش تسنیم، محمد خوشجان، رئیس کمیته فنی فدراسیون جهانی زورخانه‌ای نیز در این نشست گفت: می‌توانم ادعا کنم سال ۷۰ اولین دوره مسابقات کشتی پهلوانی را ما برگزار کردیم که آن موقع هیچ فدراسیونی هم وجود نداشت. اکنون آقایان برای خودشان فدراسیون تشکیل داده‌اند و مدعی این هستند که کشتی پهلوانی باید زیر نظر اتحادیه جهانی کشتی باشد. جای تأسف دارد که آقای خادم که پهلوان عزیز کشورمان است و من ارتباط بسیار خوبی با پدر او داشتم مسابقات کشتی پهلوانی را با مقررات کشتی آزاد برگزار می‌کند. این اتفاق به نفع ما و کشور نیست و موجب می‌شود که کشتی پهلوانی را از بین ببریم. در حالی که کشتی پهلوانی بالای دو هزار سال سابقه دارد و قدمت کشتی آزاد ۱۰۰ سال است.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.