سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان گفت: در سالن مسابقات آسیایی ناخودآگاه به خاطر تنهایی و غربت کشتی ایران گریه کردم چرا که افرادی که چیزی از کشتی نمی‌فهمند تصمیم‌گیرنده شده‌اند.

رضا سیم‌خواه در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، درباره عملکرد فرنگی‌کاران جوان در مسابقات قهرمانی آسیا، گفت: متأسفانه در سه وزن کشتی‌گیرانمان در حد خودشان ظاهر نشدند و عملکرد قابل قبولی نداشتند. شاید اگر یکی از آنها یک پیروزی دیگر کسب می‌کرد قهرمان بودیم البته با توجه به مصدومیت آدینه‌وند امید زیادی به عباسی در ۵۵ کیلو نداشتیم هر چند که خیلی ضعیف‌تر از خودش کشتی گرفت.

وی ادامه داد: در ۱۲۰ کیلوگرم هم حاجی‌پور عملکرد بسیار ضعیفی داشت و انتظاراتمان را برآورده نکرد. در ۶۶ کیلو با وجود ناداوری اسدی از فرصتی که به او دادیم استفاده نکرد و نتوانست نتیجه لازم را بگیرد. او ۶ دقیقه حریفش را دنبال می‌کرد، اما داوران بازنده‌اش کردند. شاهد اجرای قوانین جدیدی در این مسابقات بودیم؛ نه تنها ما بلکه تیم آزاد هم از نحوه قضاوت داوران لطمه خورد. تا زمانی که ایران در کشتی دنیا کرسی تصمیم‌گیری نداشته باشد همین‌طور خواهد بود.

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان تصریح کرد: بعد از سال‌ها در سالن مسابقات ناخودآگاه به خاطر تنهایی و غربت کشتی ایران گریه کردم. چرا که افرادی که چیزی از کشتی نمی‌فهمند تصمیم‌گیرنده شده‌اند. یک داور زن قزاق کشتی ما را قیمه قیمه کرد؛ خیلی سخت است. اگر ما می‌خواهیم جایگاهی در کشتی دنیا داشته باشیم باید صاحب کرسی باشیم. کشتی دنیا بدون ایران بار فنی نخواهد داشت، اما ما جایگاه تصمیم‌گیری نداریم.

سیم‌خواه افزود: کشتی‌گیرانی که مدال گرفتند خیلی بهتر از حریفانشان بودند و کاری از داوران بر نیامد. از مسئولین فدراسیون خواستم فیلم مسابقه ۶۶ کیلو را به اتحادیه جهانی بفرستند. نیازی هر کجای حریفش را می‌گرفت به او اخطار می‌دادند، نمی‌دانستیم که دیگر باید چه کار کند تا امتیاز بگیرد. قوانینی تعیین شده است به نام هُل دادن که دست داوران را برای اعمال سلیقه باز گذاشته است و هر کجا که صلاح بدانند امتیاز می‌دهند. برخی اوقات داوران در کنار تشک کشتی‌گیرانشان را کوچ می‌کردند. کشورهایی که جایگاهی در کشتی ندارند عضو هیأت رئیسه فدراسیون جهانی هستند، اما ایران جایگاهی ندارد.

وی ادامه داد: کشتی‌گیری مانند علیزاده فنی است و می‌داند چطور باید عمل کند ما هم در کنارش کمک می‌کنیم، اما درخواست من این است که کشتی باید از پایه آموزش داده شود این پیشنهاد را به کمیته مربیان داده‌ایم که سطح آموزش در تمام کشور یکسان شود.

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان درباره برنامه این تیم برای حضور در مسابقات جهانی گفت: ۲۵ خرداد ماه اردو آغاز می‌شود، اما درخواستی از شورای فنی داریم که باید در سه، چهار وزن تغییرات داشته باشیم. زمان زیادی نداریم و باید هر چه زودتر کار را شروع کنیم چرا که هدف نهایی ما موفقیت در مسابقات جهانی است که نیاز به برنامه‌ریزی مناسب دارد. البته نسبت به سال گذشته یک طلا بیشتر گرفتیم و ۴ فینالیست داشتیم که امیدواریم در مسابقات جهانی این نتیجه را تکرار کنیم.

سیم‌خواه درباره احتمال حضور نجاتی در یک وزن بالاتر گفت: نجاتی تلاشش را کرد، اما به یکباره از نظر قدی و وزنی رشد زیادی داشت، البته ما به احترام فرآیند و زحمتی که این کشتی‌گیر کشیده بود اعزامش کردیم و در نهایت سوم شد، اما کشتی‌گیری که در یک سال چندین بار وزن کم می‌کند کارش سخت می‌شود. در ۵۵ کیلو نفرات خوبی را داریم.

وی درباره شانس دلخانی برای بازگشت به ترکیب تیم ملی برای حضور در مسابقات جهانی گفت: از دلخانی دلخور هستیم؛ کشتی‌گیری که در اختیار تیم ملی است باید بر اساس برنامه مربی کار کند. او سال گذشته نفر دوم بود و سرمایه‌گذاری کردیم تا امسال نتیجه بدهد، اما کار خودش را کرد؛ بعد می‌گویند سیم‌خواه با ما لج است. او در قهرمانی کشور، جام اوپن و مرحله نهایی تیم ملی کشتی گرفت در حالی که مجوز حضور در مرحله نهایی انتخابی را داشت و شورای فنی همه گونه همکاری را با ما داشت.

سیم‌خواه افزود: دلخانی کشتی‌گیر خوب و جنگنده‌ای است و به کمتر از خودش نمی‌بازد، اما باید در اختیار کادر فنی باشد که متأسفانه حرف گوش نکرد و حضور در مسابقات آسیایی را از دست داد. اگر چنین برخوردهایی نکنیم هرج و مرج می‌شود. گاهی اوقات برای اینکه نظم و انضباط برقرار باشد مجبوریم خودزنی کنیم. با توجه به شناختی که از دلخانی دارم او اگر به آسیایی می‌رفت به راحتی تا فینال می‌رسید و حتی می‌توانست طلا بگیرد، اما خودش نخواست و این به ضرر ایران تمام شد چرا که این افتخار متعلق به من نیست.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.