معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد این معاونت آمادگی کاملی برای همکاری با چهره‌های ورزشی در خصوص استعدادیابی و اعزام تیم‌های ورزشی خود به مسابقات برون مرزی را دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهرزاد حمیدی در نشست خبری امروز خود در مورد ورزش دانش آموزان، ضمن بیان مطلب فوق گفت: ماوای دانش آموزان برای تحرک فضای مدرسه است و اگر درس تربیت بدنی را از مدرسه خارج کنیم، نظام ورزش قهرمانی و همگانی کشور فرو می‌ریزد. در این راستا نباید از نقش خانواده هم غافل شویم.

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر ۳۳ هزار دبیر تربیت بدنی با تحصیلات لیسانس، فوق لیسانس و دکترا در مردارس فعالیت می‌کنند، ادامه داد: دو ساعت درس تربیت بدنی در هفته کفایت تحرک دانش آموزان را نمی‌کند که در آینده‌ای نزدیک برنامه‌های مکملی برای آنها در نظر گرفته می‌شود. البته شاید این زمان در یادگیری فعالیت‌های ورزشی مفید باشد اما نیازهای فیزیولوژیکی آنها را برطرف نمی‌کند.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش چارچوب کلی برنامه‌های این معاونت را «توسعه تربیت بدنی» و «ورزش همگانی» عنوان کرد و افزود: برنامه محوری، مدرسه محوری، مشارکت پذیری، علمی و تخصصی بودن فعالیت‌ها، فراگیری برنامه‌ها، کیفیت محوری و اخلاق محوری، هفت رویکرد اصلی برنامه‌های این معاونت است که مبنا باید در سطح مدرسه و با مشارکت همه ارکان آن شکل بگیرد.

وی در ادامه ضریب نفوذپذیری اجرای المپیادهای درون مدرسه‌ای را غیرقابل تصور توصیف و تاکید کرد: مشارکت پذیری اولیا در اجرای این المپیاد به قدری بالا بود که میزان جذب کمک‌های مردمی و اسپانسرهای حامی برگزاری رقابتها، در مقایسه با فدراسیون‌های ورزشی کشور تنها از فدراسیون فوتبال کمتر بوده و این یک افتخار برای آموزش وپرورش است.

حمیدی از ابلاغ دستورالعمل کانون‌های ورزشی درون و برون مدرسه ای خبر داد و یادآور شد: از ابتدای مهرماه و با همکاری رادیو ورزش ورزش صبحگاهی  در سراسر کشور برگزار می‌شود که نوع حرکات و موسیقی آن برای مدت ۵ تا ۷ دقیقه، توسط کارشناسان تربیت بدنی طراحی شده است.

وی طرح "مدرسه قهرمان" را در راستای مدرسه محوری عنوان کرد و افزود: دستورالعمل آن برای اجرا به تمامی استان‌ها ابلاغ شده که بر مبنای آن تیم مدرسه به شرط احراز شرایط و بر اساس چارچوب‌های قانونی می‌توانند به مسابقات استانی، کشوری و حتی ملی هم اعزام شوند. طرح مدرسه قهرمان برگرفته از مطالعات بین‌المللی و نتایج موفقیت آمیز کشورهای توسعه یافته در امر ورزش قهرمانی است و چنانچه با مشارکت همه ارکان مدرسه باشد، می‌تواند منشا تحول در حوزه های مختلف قرار گیرد.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش با اشاره به وضعیت اماکن ورزشی برای فعالیت‌های دانش آموزان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳ هزار مکان ورزشی فعال داریم و ۷۸۰ فضای ورزشی نیز به صورت نیمه تمام وجود دارد. البته شاید امکانات‌مان کافی نباشد اما اگر معلمان ورزش و تربیت بدنی خلاقیت به خرج دهند، می‌توانند از حداقل امکانات برای پیشرفت‌های ورزشی بهره‌برداری کند.

وی از امضای تفاهنامه همکاری با وزارت ورزش و جوانان در قالب ۲۹ بند خبر داد و تصریح کرد: این تفاهمنامه در حال تدوین و اجرایی شدن است که در بخش استعدادیابی، بیمه دانش آموزی، برگزاری کلاس‌های رایگان مربیگری و داوری برای معلمان تربیت بدنی و انجام ورزش‌های همگانی، همکاری‌های مثبتی بین دو وزارتخانه انجام شده است. حتی محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان در ابتدای هفته نشستی با آقای فانی وزیر ورزش و جوانان داشت تا در مورد محتوای کتاب‌های آموزشی و استفاده از امکانات ورزشی، بین دو طرف همکاری‌های لازم صورت گیرد.

حمیدی در خصوص اینکه آیا چهره‌های ورزشی همانند مهدی مهدوی‌کیا می‌توانند از امکانات آموزش و پرورش برای استعدادیابی در رشته‌های خود استفاده کنند، اینگونه واکنش نشان داد: مهدوی‌کیا به عنوان سفیر المپیادهای ورزش دانش آموزی از وزیر آموزش و پرورش حکم گرفت و حتی در طرح استعدادیابی خود، توانست نوجوانی را پیدا کند که آینده‌سازان فوتبال کشور خواهند بود.

وی با بیان اینکه این معاونت تمام ظرفیت‌های خود را برای همکاری با تیم آکادمی کیا بکار بست، یادآور شد: وزارت آموزش و پروزش و معاون تربیت بدنی این وزارتخانه آمادگی کاملی دارد تا با چهره‌های ورزشی در خصوص استعدادیابی و اعزام تیم‌های ورزشی خود به مسابقات برون مرزی همکاری کاملی داشته باشد تا بتوان شاهد شکوفایی استعدادهای ورزشی بصورت منطقی و حرفه‌ای بود.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه حسین‌ رضازاده نخستین مدال خود و مهدی مهدوی‌کیا راه حرفه‌ای خود را از مسابقات مدارس آغاز کردند، در پایان گفت: ما از فدراسیون‌ها درخواست کردیم که استعدادیاب‌ها و یا مربیان و مسئولان خود را به محل برگزاری المپیادها و یا مسابقات ورزش دانش آموزی اعزام کنند تا چهره‌های شاخص را شناسایی کنند که برخی از آنها از این فضا استفاده بهینه بردند اما بعضی از فدراسیون‌ها به این موضوع اهمیتی ندادند.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.