4
1
28

ابراهیمی: از قلعه نویی انتقاد نکنید؛ کافا دستاورد خوبی برای ایران داشت

کارشناس فوتبال معتقد است که مقصر کسب نتایج ضعیف تیم ملی ایران در تورنمنت کافا ۲۰۲۵ صرفا امیر قلعه نویی نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی فوتبال ایران برای دومین دوره متوالی در تورنمنت کافا ۲۰۲۵ شرکت کرد؛ تورنمنتی که با حضور تیم‌های درجه سوم و دوم آسیا برگزار شد و از همان ابتدای مسابقات انتقادهایی از سوی کارشناسان و رسانه‌ها به سمت کادرفنی تیم ملی و فدراسیون فوتبال بابت اعزام ملی‌پوشان به این رقابت‌ها مطرح شد.

تیم ایران در دیدارهای گروهی با پیروزی برابر افغانستان و هند و تساوی مقابل تاجیکستان، جواز حضور در فینال را کسب کرد. این عملکرد نشان داد که با وجود انتقادات، ملی‌پوشان توانستند به شکل منظم و با انسجام قابل قبول مسابقات را پیش ببرند و به دیدار پایانی برسند.

همانند دوره گذشته تورنمنت کافا، تیم ایران در فینال به مصاف تیم ملی ازبکستان رفت. این دیدار با نتیجه یک بر صفر به سود میزبان خاتمه یافت تا امیر قلعه‌نویی و شاگردانش همچنان از کسب جام باز بمانند و نتوانند شهر تاشکند را با عنوان قهرمانی ترک کنند. این شکست بار دیگر نشان داد که تیم ملی ایران در استفاده از فرصت‌ها و مدیریت جریان بازی در لحظات حساس ضعف دارد.

ناصر ابراهیمی کارشناس فوتبال در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با عملکرد کلی تیم ملی فوتبال ایران در تورنمنت کافا اظهار داشت: بازی‌هایی که انجام شد را مثبت ارزیابی می‌کنم. مشخص است که وقتی یک مربی هدایت تیمی را بر عهده می‌گیرد و می‌خواهد آن را برای جام جهانی آماده کند، باید روی تیم و بازیکنان کار کند. اینطور نیست که اگر حالا انتقاد شد که چرا تیم در یک مسابقه شرکت کرده، مربی فوری پاسخ بدهد.

او ادامه داد: در این مسابقات که سطح رقابت تقریباً با دیگر تیم‌ها برابر بود، حضور تیم ایران برای شناخت بازیکنان و هماهنگی آنها موفقیت‌آمیز بود. بسیاری از بازیکنان برای اولین بار کنار هم قرار گرفتند و بدون بازی‌های تدارکاتی کافی، به مسابقات رفتند.

ابراهیمی در خصوص شکست مقابل ازبکستان در فینال کافا ۲۰۲۵ گفت: دیروز یک بازی استثنایی را شاهد بودیم؛ بعضی مربیان ممکن است در دقایق ابتدایی یکی از بازیکنان اصلی خود را از دست بدهند. در چنین شرایطی نمی‌توان کاری کرد اما تیم ایران عملکرد خوبی داشت و حتی در دو دقیقه پایانی توانست مقابل ازبک‌ها کنترل زمین را حفظ کند.

پیشکسوت فوتبال تصریح کرد: تیم ایران در این تورنمنت شامل سه گروه سنی بود: بازیکنان بالای ۳۵ سال، گروه میانی ۲۸ تا ۳۲ سال و بازیکنان جوان ۲۲ تا ۲۵ سال. وجود بازیکنان باتجربه در زمین بسیار مهم است تا تیم در موقعیت‌های حساس تصمیم درستی بگیرد. بسیاری از بازیکنان برای اولین بار در تیم ملی بازی کردند و بنابراین انتقاد مستقیم از سرمربی منطقی نیست.

او افزود: ما نزدیک پنجاه سال است که در آسیا قهرمان نشده ایم. در این مدت، مربیان ایرانی و خارجی زیادی تلاش کردند، اما نتیجه نگرفتیم. فوتبال پایه و مسابقات نوجوانان و جوانان هم آسیب دیده و تیم ملی در آسیا مقام قابل توجهی کسب نمی‌کند. در چنین شرایطی، انتقاد مستقیم از مربی انصاف نیست و باید فکری به حال تیم‌های پایه کرد.

ابراهیمی خاطر نشان کرد: تیم با ۱۰ نفر هم مقابل ازبکستان تلاش کرد و مقاومت نمود. بعضی معتقدند تیم تاکتیک ندارد و فقط از کناره‌ها نفوذ می‌کند اما این درست نیست؛ تیمی که یک یار کمتر دارد، باید دفاع و ضدحمله‌ها را مدیریت کند. در مجموع، شرکت در این مسابقه برای تیم ملی تجربه بسیار مفیدی بود. این مسابقات فرصت خوبی بود تا تیم ملی بازیکنان خود را بهتر بشناسد و آمادگی‌اش برای رقابت‌های آینده افزایش یابد.

View user comments here. (3 comments)
→ Please register or login to add your comment.

Manchester City began their Champions League campaign with a 2-0 win at Porto, powered by two Erling Haaland goals in a heated contest. Porto were left furious that Marc Guehi escaped a red card after an elbow left an opponent bloodied, adding edge to a match City ultimately controlled.

Real Madrid also opened with victory, beating Inter 2-1 in a chaotic game. Inter were punished for early mistakes from Curtis Jones and Josep Martinez before Carlos Augusto pulled one back for the Italian side. Despite the defeat, Cristian Chivu said he was encouraged by what he saw, while Lautaro Martinez said Inter left with their heads held high. In another Champions League concern, Borussia Dortmund midfielder Konstantinos Karetsas was taken to hospital after being stretchered off against Villarreal.

There was significant injury news in Italy. Juventus said Manuel Locatelli has undergone knee surgery, while Jeremie Boga faces several weeks out with a thigh strain. Napoli, though, delivered better news as Scott McTominay underwent a successful heart procedure and is expected back in training soon. Udinese midfielder Jakub Piotrowski also requires heart surgery to treat a benign arrhythmia.

Off the field, Liverpool confirmed a new £300 million, five-year front-of-shirt sponsorship agreement, ending a 17-year association with Standard Chartered. Newcastle, meanwhile, secured Lewis Hall on a new multi-year contract, shutting down Manchester United’s interest in the left-back.

Pos Team Played GD Points
1 Manchester City 3 5 9
2 Arsenal 3 5 9
3 Hull City 3 3 7
4 Chelsea 3 1 6
5 Brentford 3 3 5
6 Liverpool 3 2 5
7 Newcastle 3 2 5
8 Everton 3 2 5
9 Leeds 3 1 5
10 Brighton 3 3 4
11 Manchester United 3 1 4
12 Sunderland 3 0 4
13 Ipswich 3 -4 3
14 Crystal Palace 3 -4 3
15 Bournemouth 3 -1 2
16 Nottingham Forest 3 -1 2
17 Aston Villa 3 -5 1
18 Tottenham 3 -5 1
19 Fulham 3 -3 0
20 Coventry 3 -5 0
Player Goals
A. Isak (Liverpool) 3
Bruno Fernandes (Manchester United) 3
E. Haaland (Manchester City) 3
A. Elanga (Newcastle) 2
B. Mbeumo (Manchester United) 2
B. Saka (Arsenal) 2
C. Palmer (Chelsea) 2
J. Hinshelwood (Brighton) 2
João Pedro (Chelsea) 2
Joshua King (Fulham) 2
K. Havertz (Arsenal) 2
M. Ødegaard (Arsenal) 2
M. Rogers (Chelsea) 2
M. Tavernier (Bournemouth) 2
R. Cherki (Manchester City) 2
T. Mitchell (Crystal Palace) 2
V. Janelt (Brentford) 2