۲۱
۰
۲

باختر: ماجرای بیرانوند آیینه‌ای تمام‌نما از فدراسیون است

کارشناس حقوقی ورزش ایران عدم اعلام رأی علیرضا بیرانوند با وجود گذشت نزدیک به یک سال را آیینه‌ای تمام نما از اقدامات فدراسیون فوتبال تفسیر کرد.

رسول باختر در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در مورد عدم اعلام رأی بیرانوند در ماجرای فسخ قرارداد با پرسپولیس اظهار داشت: حکم بیرانوند از آورده‌های عجیب و غریب فدراسیون در حقوق فوتبال و آیینه‌ای تمام نما از نحوه کار در فدراسیون است. اینکه فسخ موجه بود یا غیرموجه، موضوع دیگری است اما اینکه محرومیت چهارماهه تعلیقی در نظر گرفته شد، قابل باور نیست. نمی‌توان بازیکنی را به دلیل فسخ غیرموجه چهار ماه بصورت تعلیقی محکوم کرد.

«طبیعتاً هر چقدر حکم اولیه عادلانه‌تر و قانونمندانه‌تر باشد کار استیناف هم آسان‌تر می‌شود. نظرتان در این مورد چیست؟» وی در پاسخ به این پرسش گفت: شأن کمیته استیناف رسیدگی در مقام تجدیدنظر است اما من اگر در این کمیته باشم، برای دنیا و آخرت خودم از این شأن چشم‌پوشی می‌کنم و یکبار دیگر پرونده را بدون توجه به رأی کمیته وضعیت از صفر بررسی و رأی صادر می‌کنم.

حجم کار در کمیته استیناف بالاست و اعضای آن کم هستند

کارشناس حقوقی ورزش با انتقاد از طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده علیرضا بیرانوند در کمیته استیناف، عنوان کرد: سؤال افکار عمومی این بود که چرا اینقدر باید طول بکشد؟ کمیته استیناف مرجع رسیدگی به تمامی اعتراضات به آرای سه کمیته دیگر است. حجم کار بسیار بالاست و تعداد اعضای آن هم کم. نباید برای پرونده بیرانوند امتیازی قائل بود و پرونده دیگران را به تعویق انداخت. انبوهی از پرونده‌ها در نوبت صدور رأی هستند.

رسیدگی به یک پرونده در کمیته وضعیت ۳۶۶ روز طول کشید

باختر یادآور شد: پرونده بیرانوند در کمیته وضعیت به سرعت رسیدگی و رأی صادر شد اما پرونده‌ای در کمیته وضعیت داشتیم که ۳۶۶ روز طول کشید تا رأی صادر کنند. از کیفیت و محتوای آن رأی که دیگر نگویم!

فدراسیون باید رأی بیرانوند را ابلاغ کند

وی راجع‌به اظهارات مهدی دادرس عضو کمیته استیناف که از صدور رأی توسط اعضای کمیته مذکور و عدم اعلام توسط فدراسیون فوتبال خبر داده بود، تصریح کرد: فدراسیون باید ابلاغ کند. طبق ماده ۶۷ اساسنامه و رویه همیشگی فدراسیون، ابلاغ‌ها از طریق دبیرکل صورت می‌گیرد. کمیته استیناف اگر ابلاغ کند، نمی‌تواند اثر حقوقی داشته باشد.

«فرض کنیم ۱۵ اردیبهشت رای صادر شده چرا تا امروز توسط فدراسیون اعلام نشده؟» کارشناس حقوقی ورزش کشور، در واکنش به این جمله خبرنگار تسنیم، گفت: ای کاش روزی برسد که همه ما پاسخ برخی سؤالات‌مان را بدانیم.

افکار عمومی خیلی به نقش کمیته وضعیت توجه نمی‌کنند

باختر با اشاره به رأی اولیه صادر شده در کمیته وضعیت بازیکنان، گفت: احکامی که صادر شده به نظر قانع‌کننده نمی‌آید اما در حال حاضر افکار عمومی خیلی به نقش این کمیته توجه نمی‌کنند. هر رأیی که صادر شود، یک طرف ناراضی خواهد داشت. هدف این کمیته اقناع افکار عمومی نیست؛ اما افکار عمومی به دلیل دیگری آرای این کمیته را نمی‌پذیرد.

در برخی آرا به اصول ساده حقوقی توجه نمی‌شود

وی درباره سوابق آرای صادر شده در کمیته وضعیت، خاطرنشان کرد: به طور کلی آرایی در این کمیته صادر می‌شود که حتی اصول بسیار ساده و شناخته شده حقوقی نیز مورد توجه قرار نگرفته است. درمورد دانش تخصصی حقوق فوتبال صحبت نمی‌کنم که نیاز به مطالعه و زحمت مجزا دارد. این اصولی که گفتم، در درس‌های چند ترم اول دانشکده حقوق تدریس می‌شوند.

کارشناس حقوقی فوتبال تاکید کرد: درمورد دانش تخصصی حقوق فوتبال این کمیته وضعیت، همین آرایی مثل پرونده بیرانوند یا تبدیل یک قرارداد پنج ساله به پنج قرارداد یکساله کفایت می‌کند. هواداران فوتبال به اندازه کافی پرونده‌های مشابه در فیفا یا فدراسیون‌های دیگر دیده‌اند و متوجه می‌شوند. این است که آرای این کمیته مقبولیتی نزد افکار عمومی ندارد.

با این سوال نمک روی زخم خیلی‌ها می‌پاشید

«وقتی در پرونده علیرضا بیرانوند که فرد مشهوری است چنین وضعیتی رخ داد، پرسش به وجود می‌آید که در پرونده افراد غیرمشهور بررسی ارکان قضایی چقدر زمان طول می‌کشد و چگونه آرا صادر می‌شود؟» باختر در این باره گفت: با این سؤال نمک روی زخم خیلی‌ها می‌پاشید! در فدراسیون نه اراده‌ای برای اصلاح می‌بینم و نه قصدی برای خدمت.

نظر کاربران را اینجا ببینید. ( تعداد نظرات: ۲ )
← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.

با درود به شما همراهان عزیز! قصد داریم در طول تعطیلات لیگ، تغییراتی در سایت ایجاد کنیم که بخش نخست آن در حال حاضر فعال شده است. در این مرحله، دریافت نظرات شما و رفع مشکلات احتمالی برای ما بسیار مهم است. لطفاً در صورت امکان از طریق واتساپ (00447512109091) به ما پیام بدهید تا چند دقیقه وقت‌تان را بگیریم و نظرتان را جویا شویم. به‌ویژه اگر با مشکلی در استفاده از فوتبالی‌ترین روبرو هستید، ممنون می‌شویم اگر همین الان ما را مطلع‌کنید. 🙏⚽🚀

پرسپولیس که امسال حسابی در نقل و انتقالات فعال بوده، کلی بازیکن خوب جذب کرده، از جمله پیام نیازمند، بیفوما، رضا شکاری و چند نفر دیگه؛ تازه قرارداد بازیکن‌های کلیدیش مثل کنعانی‌زادگان، عالیشاه، وحید امیری و پورعلی‌گنجی رو هم تمدید کرده. مدیرعامل هم گفته باشگاه به‌طور جدی دنبال جذب چندتا لژیونر مطرح ایرانی مثل شهریار مغانلو، مهدی قایدی و سعید سحرخیزانه؛ خلاصه که درخواست رسمی رو برای باشگا‌ه‌هاشون فرستادن و منتظر پاسخ هستن.

از خارجی‌ها هم که دیگه نگم برات، با فلورنت هادرژوناژ، مدافع کوزوویی-سوئیسیِ آلانیااسپور و یه مهاجم خارجی توافق نهایی کردن؛ فقط مونده امضا و اینا، تا زودتر از اردوی ترکیه به تیم اضافه بشن. اما حال و روز اوستون ارونوف، بازیکن ازبکمون زیاد خوب نیست؛ بنده خدا یه ریز مصدوم میشه و کار به جایی رسیده که باشگاه خیلی محترمانه بهش هشدار داده اگه حرفه‌ای عمل نکنه، شاید مجبور شن قراردادش رو فسخ کنن.

استقلال این روزها حسابی بازار نقل و انتقالات را به هم ریخته. عارف آقاسی با تجربه که قبلاً هم سابقه پوشیدن لباس استقلال را داشته، دوباره برای دو سال به جمع آبی‌ها برگشته و امیرمحمد رزاقی‌نیا، هافبک جوان و خوش‌آتیه گل‌گهر هم قراردادی سه‌ساله امضا کرده. تازه با علی نظری جویباری و محمدجواد حسین‌نژاد از دینامو ماخاچ قلعه روسیه هم به توافق کامل رسیده‌اند و فقط مانده اعلام رسمی. سعید سحرخیزان مهاجم ایرانی باشگاه اورنبورگ روسیه هم همه چیزش با استقلال تمام شده، مگر این‌که پیشنهادی از آن طرف آب برسد و کلاً داستان عوض شود.

جالب‌تر اینکه در بحث حقوقی هم آبی‌ها کوتاه نیامده‌اند؛ معاون حقوقی باشگاه رسماً تأکید کرده که قرارداد دیدیه اندونگ همچنان پابرجاست و خبری از فسخ و این‌جور ماجراها نیست. تازه تاریخ سوپرجام هم قطعی شد، هشتم مرداد در نقش جهان مقابل تراکتور بازی داریم. در عین حال، مدیرهای باشگاه منتظرند سرمربی جدید مشخص شود تا چند بازیکن دیگر را هم با نظر او نهایی کنند. خلاصه استقلال‌مان حسابی در وضعیت «لطفاً منتظر بمانید» به سر می‌برد!

والا داداش، تراختور امسال بعدِ اینکه قهرمان لیگ شد، حالا چهارشنبه هشتم مرداد باید تو سوپرجام، جلوی استقلال وایسه؛ بازی واسه نقش جهان اصفهانه. ولی خیلی وقت نداروخ ها، چون لیگ جدیدم از چهاردهم شروع می‌شه. تازه پورحمیدی که بهترین دروازه‌بان لیگ بود و ۱۴ تا کلین‌شیت داشت رو از دست دادیم، رفت خیبر خرم‌آباد، عارف آقاسی هم دفاع‌مون بود رفت استقلال. مدیرعامل هم که نداروخ، مظفری‌زاده رفته و زنوزی هنوز تصمیم نگرفته؛ فعلاً اسم کاظم محمودی و فرزین قنبری مطرح شده. تازه یه جریمه هم کمیته انضباطی زد، گفتن شرایط مجوز حرفه‌ای رو رعایت نکردین. یعنی اگه دو روز ازمون خبر نداشته باشی، اینجوری می‌شه دیگه!

والا چی بگم، باشگاه مراکشی الوداد کازابلانکا افتاده دنبال انزونزیِ خودمون که بیارتش واسه جام باشگاه‌های جهان؛ البته خیال کردن کشکه، سپاهان باید رضایت بده که حالا بعیده! از اون‌ور، کنفدراسیون آسیا بازی مهم و سرنوشت‌سازمون جلو الدحیل قطر رو انداخته ۲۷ مرداد ۱۴۰۳، استادیوم خلیفه؛ این دیدار واسه ما طلایی‌پوشا حیاتی‌ترینه. تازه، فدراسیون هم به خاطر یه سری قضایای مجوز حرفه‌ای که البته فقط مشکل ما نیست و تیمایی مثل استقلال و گل‌گهرو هم گرفتن، یه جریمه‌ای گذاشته کف دستمون که ان‌شاءالله مدیرامون یه فکری واسش کنن. خلاصه مدیریتم که عوض شده، احمد جمشیدیانِ خودی با اون سابقه درخشانش شده مدیر جدید به جای احسان بعیدی که به دلایل شخصی رفته کنار.

رتبه تیم بازی تفاضل امتیاز
۱ تراکتور ۳۰ ۳۸ ۶۸
۲ سپاهان ۳۰ ۲۷ ۶۰
۳ پرسپولیس ۳۰ ۲۲ ۶۰
۴ فولاد ۳۰ ۶ ۵۳
۵ گل‌گهر ۳۰ ۷ ۴۷
۶ ذوب‌آهن ۳۰ ۴ ۴۲
۷ ملوان ۳۰ ۰ ۳۹
۸ آلومینیوم ۳۰ ۳۵
۹ استقلال ۳۰ ۳۴
۱۰ چادرملو ۳۰ ۳۴
۱۱ خیبرخرم‌آباد ۳۰ ۳۳
۱۲ استقلال‌خوزستان ۳۰ -۱۱ ۳۱
۱۳ شمس‌آذر ۳۰ -۱۸ ۲۹
۱۴ مس‌رفسنجان ۳۰ -۱۴ ۲۸
۱۵ نساجی ۳۰ -۱۳ ۲۳
۱۶ هوادار ۳۰ -۳۱ ۲۲
Pos Team Played GD Points
1 Liverpool 38 45 84
2 Arsenal 38 35 74
3 Manchester City 38 28 71
4 Chelsea 38 21 69
5 Newcastle 38 21 66
6 Aston Villa 38 7 66
7 Nottingham Forest 38 12 65
8 Brighton 38 7 61
9 Bournemouth 38 12 56
10 Brentford 38 9 56
11 Fulham 38 0 54
12 Crystal Palace 38 0 53
13 Everton 38 -2 48
14 West Ham 38 -16 43
15 Manchester United 38 -10 42
16 Wolves 38 -15 42
17 Tottenham 38 -1 38
18 Leicester 38 -47 25
19 Ipswich 38 -46 22
20 Southampton 38 -60 12