۱۱
۰
۰

بهترین‌های لیگ بیستم از آنِ پرسپولیس و سپاهان، بدترین‌ها دربست در اختیار ماشین‌سازی!

ارقام ثبت‌شده از ۳۰ هفته لیگ برتر فوتبال در فصل ۱۴۰۰-۱۳۹۹ نشان می‌دهد قهرمان و نایب قهرمان رقابت‌ها برای خود اختلافی معنادار با سایر تیم‌ها رقم زده‌اند.

ارقام ثبت‌شده از ۳۰ هفته لیگ برتر فوتبال در فصل ۱۴۰۰-۱۳۹۹ نشان می‌دهد قهرمان و نایب قهرمان رقابت‌ها برای خود اختلافی معنادار با سایر تیم‌ها رقم زده‌اند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، بیستمین دوره لیگ برتر فوتبال جمعه شب با هفتمین قهرمانی پرسپولیس در تاریخ این مسابقات و نیز سقوط ماشین‌سازی تبریز و سایپا به لیگ دسته اول به پایان رسید. مسابقاتی که رقابت برای قهرمانی و سقوط تا هفته پایانی‌اش ادامه یافت و برای اولین بار در تاریخ لیگ برتر، دو تیم با میانگین دو امتیاز به ازای هر مسابقه داشت. تماشاگران هم غایب بزرگ بازی‌ها بودند.

اکنون نگاهی به آمار و ارقام این مسابقات خواهیم داشت:

پرسپولیس: بیشترین پیروزی با ۱۹ برد (مشترک با سپاهان)، کمترین شکست با یک باخت، بهترین خط دفاع با ۱۴ گل خورده، بهترین تیم دیدارهای خانگی با ۴۱ امتیاز در خانه، بهترین تیم نیم‌فصل اول با ۳۰ امتیاز و بهترین تیم نیم‌فصل دوم با ۳۷ امتیاز (مشترک با سپاهان)

تداوم حضور یحیی گل‌محمدی ادامه‌دهنده قهرمانی‌های پرسپولیس بود و سرخپوشان کلمه «گلات» را به واژه‌نامه فوتبال ایران اضافه کردند. به نظر می‌رسید جدایی بشار رسن، علی علیپور و مهدی ترابی در ابتدای فصل و پیوستن بازیکنانی چون عیسی آل‌کثیر، حامد لک و میلاد سرلک که جذب برخی از آنها سبب انتقاد هواداران شد، پرسپولیس را در لیگ قهرمانان آسیا و لیگ برتر به زحمت بیندازد. با این حال سرخپوشان فصل را با درخشش در فصل ۲۰۲۰ مسابقات لیگ قهرمانان آسیا و صعود به فینال این رقابت‌ها آغاز کردند.

تغییرات مدیریتی هم دست از سر پرسپولیس برنداشت و کلیپ‌های حاشیه‌ساز سبب برکناری مهدی رسول‌پناه و انتصاب جعفر سمیعی به‌عنوان مدیرعامل باشگاه شد. شاگردان گل‌محمدی در لیگ بیستم تنها چهار امتیاز خانگی را از دست دادند و یقه ۱۳ تیم را در ورزشگاه آزادی گرفتند. پرسپولیس در این فصل همچنین توانست رکورد بیشترین امتیاز خود در تاریخ لیگ ۱۶ تیمی را که فصل گذشته با ۶۷ امتیاز به خودش اختصاص یافته بود، تکرار کند.

سپاهان: بیشترین پیروزی با ۱۹ برد (مشترک با پرسپولیس)، بهترین خط حمله با ۵۳ گل زده، بهترین تیم دیدارهای خارج از خانه با ۳۱ امتیاز و بهترین تیم نیم‌فصل دوم با ۳۷ امتیاز (مشترک با پرسپولیس)

طوفان زرد امسال خاطرات شیرین دوران طلایی خود در اواخر دهه ۸۰ و ابتدای دهه ۹۰ را برای فوتبالدوستان اصفهانی زنده کرد. سپاهان در لیگ بیستم با بازگشت اسطوره محبوب و آرام خود یعنی محرم نویدکیا، بازی‌های چشم‌نوازی ارائه و از آغاز مسابقات هم خود را به‌عنوان یکی از مدعیان جدی قهرمانی معرفی کرد. خط آتش سپاهان با درخشش سجاد شهباززاده و سروش رفیعی هم به‌صورت میانگین در هر بازی ۱.۷۶ بار دروازه رقبا را گشود و در فصل آینده لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا می‌تواند عصای دست نویدکیا باشد.

ماشین‌سازی: کمترین برد با یک پیروزی، بیشترین شکست با ۲۰ باخت، کمترین گل زده با ۱۹ گل (مشترک با سایپا)، بدترین خط دفاع با ۵۲ گل خورده، بدترین تیم در بازی‌های خانگی با ۱۱ امتیاز، بدترین تیم دیدارهای خارج از خانه با سه امتیاز؛ بدترین تیم نیم‌فصل اول با هشت امتیاز و بدترین تیم نیم‌فصل دوم با شش امتیاز

ماشین‌سازان مصداق بارز تیمی با عملکرد «فاجعه» و یکی از بدترین تیم‌های تاریخ لیگ برتر بودند. آنها در فصل نقل‌وانتقالات عمدتاً از لیگ دسته اول بازیکن خریدند و پس از پنج مسابقه، سرمربی خود یعنی وحید بیاتلو را برکنار کردند. سرمربیگری سعید اخباری در دو برهه و نیز مهدی پاشازاده و علیرضا اکبرپور هم دردی از ماشین‌سازی دوا نکرد و این باشگاه که درگیر مشکلات مالکیتی بود، در فاصله سه هفته تا پایان مسابقات به لیگ دسته اول سقوط کرد.

بهترین گلزن: سجاد شهباززاده با ۲۰ گل زده

پس از ناکامی در زدن بیشتر از ۱۰ گل طی شش فصل، این مهاجم ۳۱ ساله در سومین فصل حضور خود در سپاهان احیا شد و امسال بیشترین گل را در میان آقای گل‌های شش سال اخیر لیگ برتر به ثمر رساند. تا میانه‌های نیم‌فصل به نظر می‌رسید رقابت آقای گلی میان شهباززاده و گادوین منشا تنگاتنگ باشد، اما اُفت محسوس مهاجم گل‌گهر و گلزنی‌های مهاجم سپاهان باعث شد وی از هفته‌ها قبل تنها مدعی این عنوان باشد.

بیشترین پاس گل: سروش رفیعی با ۹ پاس گل

رفیعی دیگر بازیکنی بود که می‌توان واژه «احیا» را برای دوران حضور او در سپاهان به کار برد. این هافبک شیرازی فصل گذشته پس از بازی‌های نه‌چندان دلچسب با پیراهن پدیده، به دیار نصف جهان آمد و از آن زمان در سپاهان درخشان ظاهر شده است. رفیعی هم برای عنوان بهترین پاسور گل رقابت نزدیکی با احمدرضا زنده‌روح، ستاره گل‌گهر داشت که پاس گل آخر به رضا میرزایی مقابل استقلال، این عنوان را منحصراً به ملی‌پوش پیشین پرسپولیس رساند.

بیشترین کلین‌شیت: حامد لک با ۱۷ کلین‌شیت

دروازه‌بان مطمئن پرسپولیس عملکرد درخشان خود در لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۰ را ادامه داد و در لیگ برتر نیز درخشید. لک که پیش از این بیشتر به‌خاطر کُری با هواداران استقلال بر سر زبان‌ها می‌افتاد و فصل گذشته هم پنالتی چیپ علیپور را با پیراهن ماشین‌سازی مهار کرد، در ۱۷ مسابقه دروازه خود را بسته نگه داشت و از این حیث بالاتر از پیام نیازمند و حسین پورحمیدی (با ۱۳ و ۱۱ کلین‌شیت) قرار بگیرد.

پرگل‌ترین بازی: آلومینیوم اراک یک - سپاهان ۶

یکی از عجیب‌ترین دیدارهای لیگ بیستم به تقابل هفته هفدهم آلومینیوم و سپاهان مربوط می‌شود. آلومینیوم در دور رفت عملکرد فوق‌العاده‌ای از خود نشان داد و در رده ششم ایستاد، اما رسول خطیبی به صورت ناگهانی اراک را ترک کرد و سرمربی تراکتور شد. آلومینیوم‌سازان هفته پیش از آن توانستند نساجی را در قائمشهر متوقف کنند، اما مقابل سپاهان تحقیر شدند و خرمزی سرمربی موقت تیم، پس از بازی از مشکوک بودن مسابقه سخن گفت!

پرتکرارترین نتیجه: یک بر صفر با ۶۹ تکرار

در لیگ بیستم مجموعاً ۴۷۶ گل به ثمر رسید که میانگین گل در هر بازی را به عدد ۱.۹۸ می‌رساند. پس می‌توان گفت عجیب نیست که در بیش از یک چهارم دیدارهای لیگ برتر، توپ تنها یک بار به تور دروازه بوسه زده باشد. این در حالی است که در فصل گذشته رقابت‌ها ۵۰۳ گل به ثمر رسید که این نشان می‌دهد تیم‌ها نسبت به لیگ نوزدهم کمی محتاط‌تر شده‌اند.

پرگل‌ترین هفته: هفته‌های دهم و بیست‌ونهم با ۲۴ گل

کم‌گل‌ترین هفته: هفته‌های چهارم و سوم با ۹ گل

نظر کاربران را اینجا ببینید. ( تعداد نظرات: ۱ )
← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.

با درود به شما همراهان عزیز! قصد داریم در طول تعطیلات لیگ، تغییراتی در سایت ایجاد کنیم که بخش نخست آن در حال حاضر فعال شده است. در این مرحله، دریافت نظرات شما و رفع مشکلات احتمالی برای ما بسیار مهم است. لطفاً در صورت امکان از طریق واتساپ (00447512109091) به ما پیام بدهید تا چند دقیقه وقت‌تان را بگیریم و نظرتان را جویا شویم. به‌ویژه اگر با مشکلی در استفاده از فوتبالی‌ترین روبرو هستید، ممنون می‌شویم اگر همین الان ما را مطلع‌کنید. 🙏⚽🚀

اردوی ترکیه برای استقلال یه چیزی تو مایه‌های سفر با نصف چمدونه! ساپینتو کلی عصبانیه چون هم بازیکنای کلیدی مثل حسینی نیومدن، هم چندتایی که خودش خواسته رو باشگاه هنوز نتونسته بگیره. بازی دوستانه هم که برابر یه تیم اردنی بود، باختیم ۲-۱. ساپینتو حالا دنبال دو تا بازی دیگه‌ست بلکه بشه یه ذره تیم رو هماهنگ‌تر کرد.

از اون طرف، یه دروازه‌بان جدید به اسم فرعباسی قراره اضافه شه، ولی چون بدون هماهنگی مربی اومده، کادرفنی یه‌خورده روش حساس شده. البته دو تا خبر خوب هم داریم؛ یکی اینکه اندونگ بعد تمدید قراردادش قراره بیاد اردوی تیم، یکی دیگه هم اینکه سامان فلاح تو تمرینا خوب بوده و حالا به دفاع تیم اضافه شده. رقابت تو این پست کلی داغ شده!

از وضعیت کلی تیم که بگم، هنوز بازیکن خارجی نگرفتیم، لژیونرهای ایرانی هم گیر مشکلات مالی هستن. حسینی اگه تمدید کنه، کاپیتان می‌مونه و روزبه و رامین هم پشت سرشن. ورزشگاه آزادی برای شروع فصل آماده نیست و احتمالا تختی میزبان میشه. خلاصه اینکه فعلاً همه‌چی نصفه‌نیمه‌ست، اما دل‌مون قرصه که ساپینتو راحت ول‌کن نیست!

پرسپولیس یهو زد رو مد تقویت و بعد از کلی انتظار، مارکو باکیچ اهل مونته‌نگرو رو گرفت. این آقا خودش یه پا کلکسیون لیگ‌های اروپاییه؛ شش‌تا لیگ مختلف بازی کرده، ۳۵ تا بازی ملی داره، یه نمه هم چمپیونزلیگ دیده! قراره با یه قرارداد یه‌ساله که اگه خوش بگذره تا سال دومم می‌کشه، بیاد وسط زمینو جمع‌وجور کنه و تو اردوی ترکیه هم به رفقا ملحق شه.

از اون طرف، باشگاه دیگه دست رو خارجی‌ها گذاشته و دنبال آخرین چکش‌کاری با اتابک شوکوروف ازبک افتاده. اگه پرونده‌ش بسته شه، یه مهره وسط دیگه هم به جمع خط میانی اضافه می‌شه. تو همین گیر و دار، محمد عمری هم سربازیش تموم شد، با یه کارنامه خوب از ملوان برگشت (۲۶ بازی، ۴ تا گل، ۳ پاس گل). جواز عبورش رو هم از نظام وظیفه گرفت، پرید مستقیم اردوی ترکیه. باشگاهم که خیلی ازش خوشش اومده، قردادشو تا سال چهارم کش داد.

در مورد زمین بازی هم پرسپولیس طبق معمول توپ رو انداخته وسط آزادی، گفته می‌خوایم بازی‌هامونو اونجا برگزار کنیم، حتی اگه تماشاگرها با ذره‌بین بیان! البته چون تعمیرات تموم نشده، چند بازی اولو مقررن تو ورزشگاه جایگزین — شهدای شهر قدس — بازی کنن. ولی خب دلشون با آزادیه، منتظرن آچارفرانسه‌ها بزنن زیر کار تا برگردن به خونه‌ی اصلی‌شون.

دادا، سپاهان را که خبره، تیم مِثِ توپ داره جلو مِره! چندتا حرکتِ حسابی داشتیم توی نقل و انتقالات. هادی محمدی که مدافع خوب و قبراقِس با اجازه‌ی محرم خان تمدید کرده، آرش رضاوند از استقلال اومده پیش خودمون، محمدمهدی لطفی هم پرسپولیس و استقلال را قشنگ پیچوند و سپاهان را انتخاب کرد. تازه واسه خط حمله هم یه بوسنیاییِ درجه‌یه‌ک به اسم ناردین ملاحسینوویچ را گرفتیم که پارسال حسابی گل کاشته. حیف که انزونزی، هافبک سرشناس‌مون، یهویی دلش تنگ شده و داره میره سمتِ ترکیه.

تو بحث مدیریتی هم که دوباره حاج منوچهر نیکفر اومده مدیرعامل شده بعد رفتنِ آقای یوسف‌زاده؛ خودتون که یادتونِس دورانِ ایشون همه چی چقذه خوب بود. الانم بچه‌ها سِفت و محکم تو تمرینان تا خودِ بازیِ حساسِ با الدحیل تو پلی‌آف آسیا بدرخشن! چند روز دیگه هم قراره واسه اردو برن ترکیه ده روزی حال کنن و آماده شن. مربی گلرها هم با اومدنِ برانکو کاتیچ حلّه، فقط مهدی لیموچی بندِ خدا مصدوم شده، باشگاه داره زور میزنه که نیم‌فصل دوم صحیح و سالم برگردونتش به زمین.

تراختور امسال حسابی ترکونده؛ چند تا بازیکن گردن‌کلفت مثل صادق محرمی که قبلاً دینامو زاگرب بود، اون تیبور حالیلوویچ کروات و فرشاد فرجی و مسعود زائر کاظمینی جذب کرده که خیال‌مان راحت باشه دفاع و هافبک تیم، محکم‌محکم دیگه مشکل نداره. الانم تیم تو ترکیه اردو زده، اسکوچیچ تمرینا رو پرفشار گذاشته و چنتا جوون، مثل عرفان درویش‌عالی و شاهین شجاعی رو آورده قاطی بزرگترا؛ امروز هم اولین روز تمرین صادق محرمی بود که الحمدلله قاطی تیم شد.

البته یالان نگم، یکی دو تا دردسرم داریم؛ ریکاردو آلوز، اون هافبک پرتغالیه، اصلاً اردو نیومده و ایمیل زده که قرارداد رو فسخ کنیم، باشگاه هم که خب قبول نکرده و شاید کار به شکایت و این حرفا بکشه. یه طرف دیگه، با پرسپولیسی‌ها نشستیم داریم حرف می‌زنیم تا مشکل پرونده‌ی بیرانوندو یه جورایی حل‌وفصل کنیم، صحبت از اینه که چندتا بازیکنم شاید به اونا واگذار کنیم ولی فعلاً که بیانیه رسمی نیومده و خبری قطعی نیست.

رتبه تیم بازی تفاضل امتیاز
۱ تراکتور ۳۰ ۳۸ ۶۸
۲ سپاهان ۳۰ ۲۷ ۶۰
۳ پرسپولیس ۳۰ ۲۲ ۶۰
۴ فولاد ۳۰ ۶ ۵۳
۵ گل‌گهر ۳۰ ۷ ۴۷
۶ ذوب‌آهن ۳۰ ۴ ۴۲
۷ ملوان ۳۰ ۰ ۳۹
۸ آلومینیوم ۳۰ ۳۵
۹ استقلال ۳۰ ۳۴
۱۰ چادرملو ۳۰ ۳۴
۱۱ خیبرخرم‌آباد ۳۰ ۳۳
۱۲ استقلال‌خوزستان ۳۰ -۱۱ ۳۱
۱۳ شمس‌آذر ۳۰ -۱۸ ۲۹
۱۴ مس‌رفسنجان ۳۰ -۱۴ ۲۸
۱۵ نساجی ۳۰ -۱۳ ۲۳
۱۶ هوادار ۳۰ -۳۱ ۲۲