۱
۱
۰

تشریح درآمدها و برنامه فیفا فوروارد؛ کمک‌های سالیانه فیفا به ۲۱۱ کشور بابت چیست؟

فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) سالیانه کمک‌هایی را به تمام ۲۱۱ عضو خود انجام می‌دهد و در کنار آن برای برنامه توسعه کشورها نیز بودجه‌هایی تعیین می‌کند.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، اختلاف‌نظر درباره اینکه فدراسیون فوتبال ایران چه مبلغی نزد فیفا دارد، با اعلام چند رقم عجیب و غریب از سوی مسئولان فدراسیون ایجاد شد. هرچند فدراسیونی‌ها اصرار داشتند که هنوز بابت پاداش صعود به جام جهانی از فیفا طلبکار هستند، اما هشت ماه پیش با پیگیری‌های تسنیم، فیفا با اعلام ریز حساب فدراسیون فوتبال این رقم را صفر اعلام کرد. با این حال فدراسیون فوتبال ارقام دیگری نزد فیفا دارد که بیشتر آن با عنوان فیفا فوروارد در حساب ثبت شده است که فارغ از این ارقام، می‌خواهیم بدانیم «فیفا فوروارد» چیست.

پس از تغییر طرح‌های فیفا، فدراسیون جهانی فوتبال از سال ۲۰۱۸ و با تغییر «پروژه گل»، تصمیم گرفت سالیانه مبلغ ۵۰۰ هزار دلار به تمام فدراسیون‌های عضو بدهد. تفاوتی هم میان فدراسیون فوتبال انگلیس با درآمدهای هنگفتی که دارد یا فدراسیون فوتبال برونئی وجود ندارد و این کمک سالیانه به تمام ۲۱۱ عضو فیفا تعلق می‌گیرد.

در کنار این مبلغ، فدراسیون‌ها می‌توانند با تشریح برنامه‌های سالیانه خود (۱۰ برنامه ۵۰ هزار دلاری) برای توسعه فوتبال پایه، برگزاری مسابقات در رده‌های سنی مختلف پسران و دختران، برگزاری کلاس‌های داوری آقایان و بانوان در تقویم سالیانه خود مبلغ ۵۰۰ هزار دلار دیگر دریافت کنند که این مبلغ در گروی تأیید برنامه‌هاست که کمک سالیانه فیفا را به یک میلیون دلار می‌رساند. مبلغ ۵۰۰ هزار دلار کمک سالیانه در ماه ژانویه پرداخت می‌شود و واریز ۵۰۰ هزار دلار دیگر مبتنی بر برنامه‌ها در ماه جولای صورت می‌گیرد.

برنامه توسعه فوتبال در کشورهای مختلف برای فیفا از اهمیت بالایی برخوردار است. از همین رو فدراسیون جهانی فوتبال علاوه بر کمک‌های سالیانه‌ای که دارد، بودجه‌ای هم برای توسعه فوتبال در نظر می‌گیرد. سقف این بودجه برای چهار سال (۲۰۲۲-۲۰۱۹) که مربوط به ساخت زمین تمرین، توسعه امکانات آموزشی، ساخت ورزشگاه یا مواردی از این دست می‌شود، شش میلیون دلار تعیین شده است. گرفتن چنین بودجه‌ای نیز علاوه بر تعریف برنامه و پروژه، نیاز به تصویب مبلغ از سوی فیفا دارد. به طور مثال پیش از این مبلغ مناقصه زمین شماره یک آکادمی ملی فوتبال مورد تأیید فیفا قرار نگرفت که درخواست شد مناقصه مجدداً برگزار شود.

در کنار تمام این کمک‌ها و بودجه‌ها که مبلغ آن برای چهار سال به ۱۰ میلیون دلار می‌رسد، فدراسیون‌هایی که درآمد سالیانه آنها از چهار میلیون دلار عبور نکند، یک میلیون دلار دیگر برای هزینه مسافرت‌های تیم ملی خود دریافت می‌کنند که با این شرایط حداکثر کمک دریافتی و بودجه عمرانی یک فدراسیون در فاصله چهار ساله بین دو جام جهانی، جمعاً ۱۱ میلیون دلار می‌شود.

همچنین تشریح جزئیات بیشتر برنامه «فیفا فوروارد» روی سایت فدراسیون فوتبال جهانی برای عموم قابل دسترس است را اینجا می‌توانید بخوانید.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.

با درود به شما همراهان عزیز! قصد داریم در طول تعطیلات لیگ، تغییراتی در سایت ایجاد کنیم که بخش نخست آن در حال حاضر فعال شده است. در این مرحله، دریافت نظرات شما و رفع مشکلات احتمالی برای ما بسیار مهم است. لطفاً در صورت امکان از طریق واتساپ (00447512109091) به ما پیام بدهید تا چند دقیقه وقت‌تان را بگیریم و نظرتان را جویا شویم. به‌ویژه اگر با مشکلی در استفاده از فوتبالی‌ترین روبرو هستید، ممنون می‌شویم اگر همین الان ما را مطلع‌کنید. 🙏⚽🚀

استقلال اوضاعش فعلاً بد نیست! ساپینتو دوباره برگشته و قراره به‌زودی با دستیاراش برسه تهران که تمرینات فصل جدید از ۱۶ تیر استارت بخوره. یه اردوی درست و حسابی هم می‌خوان بذارن که اول قرار بود هلند باشه، ولی خب مدیریت لطف کرده و نهایتاً ترکیه رو پسندیده.

تو نقل و انتقالات هم خداروشکر دستمون پره. تازه رستم آشورماتوف رو دو ساله گرفتیم که روبین کازان بازی می‌کرد و پیشنهادهایی از پرسپولیس و حتی اینتر داشت، ولی خب عاقل بود و استقلال رو به دوست قدیمیش ماشاریپوف ترجیح داد. نماینده باشگاه هم داره پا می‌شه میره روسیه، بلکه بتونه قرارداد حسین‌نژاد و سحرخیزان، دو لژیونر ایرانی رو هم تموم کنه.

فقط قضیه دروازه‌مون یکم عجیبه. وضعیت سیدحسین حسینی هنوز روشن نشده؛ باشگاه پیکان که تازه از دسته یک اومده بالا، خیلی بهش علاقه داره ولی در نهایت بستگی به نظر شخصی ساپینتو داره. همین واسه‌مون کافیه که با حبیب فرعباسی دروازه‌بان فصل قبل ملوان هم یه مذاکرات مثبتی داشته باشیم. راستی، اون قضیه غرامت به کاریله رو باشگاه رسماً گفت شایعه‌ست و خیالمون بابت این یکی آسوده شده.

پرسپولیس بعد از خداحافظی با اسماعیل کارتال، تصمیم گرفت سکان هدایت تیم رو بده دست وحید هاشمیان؛ کسی که قبلاً توی تیم‌ملی و بوندس‌لیگای آلمان سابقه خوبی داشت. البته یه مدت شایعه بود که باشگاه سراغ عبدالله آوجی، سرمربی سابق بشیکتاش هم رفته، ولی در نهایت مدیرها به این نتیجه رسیدن که تجربه اروپایی هاشمیان انتخاب بهتر و مطمئن تریه. حالا هاشمیان قراره با یه رویکرد جدید، تیم رو به سمت موفقیت برسونه.

هاشمیان هم تا انتخاب شد، اصلاً وقت تلف نکرد و سریع برنامه‌هاش رو برای تقویت کادر فنی استارت زد. اولین حرکتشم این بود که درخواست کرد پپه لوسادا به عنوان مربی بدنساز برگرده باشگاه. لوسادا هم که قبلاً تو پرسپولیس امتحانشو خوب پس داده و همه ازش راضی بودن، موافقت کرده و الانم دنبال کارای ویزا و اینجور چیزاست. تازه کنار لوسادا و بچه‌های قدیمی تیم مثل کریم باقری و مهرداد خانبان، قراره دو تا مربی خارجی دیگه هم بیان به تیم اضافه بشن.

توی نقل و انتقالات اما یه مقدار بدشانسی آوردیم. پرسپولیس خیلی دنبال رستم آشورماتوف مدافع ازبک بود، ولی خب ایشون ترجیح داد بره رقیب سنتیمون استقلال. اشکالی نداره؛ باشگاه همچنان دنبال گزینه‌های مدنظرشه و البته گفته به احتمال زیاد اردوی پیش‌فصلمون تو ترکیه برگزار می‌‌شه. درباره بیرانوند هم باشگاه همچنان خیلی محکم وایساده و تأکید کرده اصلاً کوتاه نمیاد و حواسش به منافع خودش کاملاً جمعه.

به‌به، تراختورِ ما که با آقا دراگان از دوشنبه ۱۶ تیر میره ترکیه اردو که حسابی آماده بشه، هماهنگی بازیکنا و قدرت بدنی رو ببرن بالا واسه لیگ جدید و رقابتای لیگ نخبگان آسیا. از نقل و انتقالات هم بگم، باشگاه به آلوز گفت آقا جان، جایی نمیری، قشنگ میای تمرین! قضیه بیرانوند هم فعلاً با پرسپولیس حل‌ نشده، آخه اونا شرط گذاشتن ترابی برگرده تا توافق کنن. آقای محمودی هم گفته شرایط تیم عالیه و بعد قهرمانی اخیر، فقط چندتا تقویت حساب‌شده لازم داره؛ یعنی تراختور دیگه قانع نیست فقط لیگ ایرانو ببره، این دفعه میخوایم آسیا رو هم بترکونیم!

باشگاه فوتبال سپاهان بعد از اینکه پاتریس کارترون مربی فرانسوی رفت، دوباره سکان تیم را داد دست محرم نویدکیا که قبلاً هم مربی بود و نتایج خوبی گرفته بود؛ نایب قهرمانی و سومی لیگ برتر کار کمی نیس آقاجون. خلاصه حالا محرم جون واسه مسابقات آینده و مخصوصاً پلی‌آف آسیایی حسابی برنامه‌ریزی کردس؛ هادی عقیلی شده دستیار اولش و رحمان احمدی هم مربی گلراس. تو نقل و انتقالات هم بیکار نبودیم؛ آرش رضاوند را از استقلال با یه قرارداد دوساله آوردن اصفهون، مجید علیاری از ذوب‌آهن و محمدمهدی لطفی هم اضافه شدن. فقط محمدمهدی محبی مشتری اماراتی داشت که مدیرای باشگاه گفتن عمراً بذاریم بری، بشین همینجا بازیت رو بکن دادا. الانم بچه‌ها تمریناشون را تو کمپ باغ فردوس استارت زدن تا واسه بازی حساس با الدحیل قطر آماده بشن.

رتبه تیم بازی تفاضل امتیاز
۱ تراکتور ۳۰ ۳۸ ۶۸
۲ سپاهان ۳۰ ۲۷ ۶۰
۳ پرسپولیس ۳۰ ۲۲ ۶۰
۴ فولاد ۳۰ ۶ ۵۳
۵ گل‌گهر ۳۰ ۷ ۴۷
۶ ذوب‌آهن ۳۰ ۴ ۴۲
۷ ملوان ۳۰ ۰ ۳۹
۸ آلومینیوم ۳۰ ۳۵
۹ استقلال ۳۰ ۳۴
۱۰ چادرملو ۳۰ ۳۴
۱۱ خیبرخرم‌آباد ۳۰ ۳۳
۱۲ استقلال‌خوزستان ۳۰ -۱۱ ۳۱
۱۳ شمس‌آذر ۳۰ -۱۸ ۲۹
۱۴ مس‌رفسنجان ۳۰ -۱۴ ۲۸
۱۵ نساجی ۳۰ -۱۳ ۲۳
۱۶ هوادار ۳۰ -۳۱ ۲۲
Pos Team Played GD Points
1 Liverpool 38 45 84
2 Arsenal 38 35 74
3 Manchester City 38 28 71
4 Chelsea 38 21 69
5 Newcastle 38 21 66
6 Aston Villa 38 7 66
7 Nottingham Forest 38 12 65
8 Brighton 38 7 61
9 Bournemouth 38 12 56
10 Brentford 38 9 56
11 Fulham 38 0 54
12 Crystal Palace 38 0 53
13 Everton 38 -2 48
14 West Ham 38 -16 43
15 Manchester United 38 -10 42
16 Wolves 38 -15 42
17 Tottenham 38 -1 38
18 Leicester 38 -47 25
19 Ipswich 38 -46 22
20 Southampton 38 -60 12