رئیس کمیته نظارت و بازرسی سازمان لیگ فوتبال ایران گفت: ۸۰ درصد باشگاه‌های حاضر در لیگ برتر سقف بودجه را رعایت کرده‌اند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام علیرضا علی‌پور درباره کنترل و نظارت بر اعمال مصوبه هیئت رئیسه سازمان لیگ در رعایت بودجه اعلامی از سوی باشگاها در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان لیگ فوتبال ایران اظهار داشت: با توجه به اینکه کمیته نظارت و بازرسی سازمان لیگ به طور خاص ماموریت یافت که با همکاری کمیته نقل و انتقالات و اداره حراست در تمامی باشگاه‌ها حضور یافته تا با همکاری مدیر عاملان و دیگر مسئولان وضعیت قراردادهای بازیکنان ،مربیان و هزینه‌های مرتبط با حوزه فوتبال را بررسی و گزارش کند.

وی افزود: در همین رابطه در آخرین جلسه هیئت رئیسه سازمان لیگ که با حضور رئیس فدراسیون فوتبال و نماینده بازرسی کل کشور حضور داشتند، گزارش کاملی را با مستندات به اعضا ارائه کردیم.

او ادامه داد: هیئت رئیسه سازمان لیگ فوتبال ایران بعد از شنیدن گزارش کمیته بازرسی، ماموریت راستی‌آزمایی قراردادها را به طور ویژه به کمیته نظارت و بازرسی سازمان لیگ و واحد صیانت از سلامت لیگ، کمیته نقل و انتقالات و مراجع بازرسی واگذار کردند.

علی‌پور خاطرنشان کرد:در این رابطه کمیته بازرسی نسبت به دریافت اظهار نامه مالی و قراردادی بازیکنان و مربیان باشگاه ها اقدام کرده است وپس از مقایسه اظهارنامه مالی ثبت شده در سازمان لیگ و اسناد ثبت شده در باشگاه‌ها و انطباق آنها با گزارش‌های واصله، تخلفات به طور ویژه بررسی و به کمیسیون سه‌گانه فوق ارجاع داده می‌شود.

رئیس کمیته نظارت و بازرسی سازمان لیگ فوتبال ایران درباره تخلف‌های احتمالی در این باره افزود: تخطی از میزان بودجه مصوب هیئت رئیسه سازمان لیگ و عبور از سقف آن در مجموع هزینه‌های قراردادها، حقوق بازیکنان،مربیان، کادر فنی، سرپرستی، پزشکی و سایر هزینه‌های مرتبط با گروه فوتبال تیم بزرگسالان حاضر در لیگ برتر تخلف محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: ارائه ندادن هرگونه تفاهم‌نامه و بند متمم به قرارداد بازیکنان و مربیان از سوی باشگاه‌ها به سازمان لیگ از جمله موارد تخلف است. همچنین پرداخت مالیات، وظیفه بازیکنان و مربیان است و پرداخت آن از سوی باشگاه غیر قانونی است.

علی‌پور تاکید کرد: هرگونه پرداخت وجه نقدی و غیر نقدی با عناوین پاداش، تعدادحضور در مسابقه، پاس گل،گل نخوردن، کسب رتبه در جدول، اسپانسر شخصی و هدیه هواداران که بر خلاف مقرارت و در قرارداد ارائه شده به سازمان لیگ ثبت نشده و در سر جمع تعهدی یک قرارداد لحاظ نشده باشد تخلف و تخطی از آیین‌نامه محسوب می‌شود.

رئیس کمیته نظارت و بازرسی سازمان لیگ فوتبال ایران افزود:خوشبختانه قبل از اتمام مهلت مقرر همه باشگاه ها در تعامل موثر و هدفمند با سازمان لیگ، لیست قرارداد بازیکنان خود را از طریق وب سایت باشگاه‌ها به اطلاع عموم رساندند، به طوری که سازمان لیگ با وجود داشتن مجوز قانونی مجبور به انتشار قراردادها در سایت رسمی‌اش نشد.

وی افزود: نکته اساسی این تصمیم مهم و استراتژیک در شفاف‌سازی قرارداد بازیکنان از سوی سازمان لیگ فوتبال ایران که خواسته  فیفا، کنفدراسیون فوتبال آسیا، نمایندگان مجلس، مسئولان وزارت ورزش و جوانان، نهاد های نظارتی، رسانه‌ها و افکار عمومی بوده و از چند سال قبل فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ بر هدفمند کردن این اقدام در چار چوب مقرارات داخلی و بین المللی با حفظ حقوق متقابل باشگاه‌ها واعضای آنان تاکید داشته‌اند.

علی‌پور تصریح کرد: عواید این تصمیم مهم وصحیح این است که رقم ثبت شده قرارداد‌های ۱۶ تیم لیگ برتر ۱۶۰ میلیارد بوده که در صورت داشتن انحراف جزیی به کمتر از ۲۰۰ میلیارد تومان منتهی خواهد شد و این اقدام جلوی هزینه‌های غیرمعمولی و غیرشفاف را خواهد گرفت.

وی ادامه داد: قطعا مجموع این مبلغ به علاوه ۲۰ درصد هزینه‌های جانبی باشگاه‌ها از جمله هزینه‌های مرتبط با ایاب و ذهاب، اقامت، البسه، بیمه ورزشی، هزینه‌های پزشکی و هزینه هتل تیم‌ها و سایر هزینه‌های مرتبط رقم مجموع هزینه باشگاه‌ها را به کمتر از ۲۵۰ میلیارد تومان می‌رساند. این رقم هزینه به تناسب آورده فوتبال در زمینه  خدمات متناوب فرهنگی ،اجتماعی و...بسیار ناچیز خواهد بود وجواب قاطعی است برای کسانی که مدعی هستند پول‌های میلیاردی در فوتبال هزینه می‌شود.

رئیس کمیته نظارت و بازرسی سازمان لیگ فوتبال ایران افزود: چه خوب است سایر نهاد‌های اجتماعی و فرهنگی  کشور نیز هزینه های خودشان را اعلام و به استحضار عامه مردم برسانند.

حجت السلام علیپورتاکید کرد:۸۰ درصد باشگاه ها هیچ گونه تخلفی از برنامه ابلاغی نداشته که مراتب تشکر و قدردانی سازمان لیگ فوتبال ایران رسما به مدیران این باشگاه‌ها اعلام می‌شود.

وی گفت:کمتر از ۲۰ درصد باشگاه ها و قرارداد تعدادی از بازیکنان و مربیان مورد بررسی و راستی‌آزمایی مجدد قرار خواهد گرفت. این کارگروه، نسبت به اصلاح مجدد قرارداد بازیکنان و مربیان از سوی مدیران عامل باشگاه‌ها استقبال می کند و آماده همکاری با آنان است.

حجت السلام علیپور در پایان گفت: البته در صورت اصلاح نکردن موارد درخواستی اقدام لازم از جمله تذکر کتبی، اخطار به هیئت مدیره، معرفی به رکن قضایی فدراسیون فوتبال، معرفی به نهاد‌های نظارتی و سلب صلاحیت مدیریتی در انتظار متخلفان در این مورد خواهد بود.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.